prijava_e
Novica

22. sklop teniških vaj - kako pravilno zabiti žogo; v petek bo gost v teniških pogovorih Marko Por


bm


Danes bomo nasprotniku zabijali WINNERJE. Če se udarca lotite pravilno in ne želite zaključiti žoge z vso močjo imate velike možnosti, da točko osvojite. Da vam bo to lažje uspevalo pa vam je Robi Cokan pripravil še nekaj vaj



🎾 1. vaja: Pinkponk servis
🎾 2. vaja. Igranje napada z mesta
🎾 3. vaja: igranje napada z gibanja
🎾 4. vaja: Igranje napadov v steno



Nasvet: Bistvo napada je, kot sama beseda pove, napad. Pomembno je, da se na nasprotnika ustvari pritisk. Ni potrebe, da je udarec neubranljiv. Raje poskrbite, da pridobite kontrolo nad tem udarcem, ga odigrate dovolj zgodaj, visoko in pred sabo, pa je glavni del točke storjen.

Vaje si lahko ogledate na FB strani TS in na youtube kanalu , kjer najdete tudi prikaz vseh dosedanjih teniških vaj.

SEVEDA NAM LAHKO POSNETKE SVOJEGA IZVAJANJA WINNERJA POŠLJETE ALI OBJAVITE POD VIDEO, ROBI PA VAM BO PODAL STROKOVNO MNENJE IN NASVETE KAKO TEHNIKO POPRAVITI OZIRAMO JO IZBOLJŠATI.

Med vsemi, ki nam boste poslali svoje posnetke ali slike kako vadite ter med vsemi, ki boste delili naš video s prijatelji in v komentarju označili prijatelja/prijateljico, ki bi jima določena vaja prišla prav, bo Robi v nedeljo razglasil 3 nagrajence, ki bodo prejeli Jolly barvic.

Ostanimo doma, vadimo z Robijem in naredimo vse kar je potrebno, da bomo kmalu spet na igriščih! In ne pozabite, jutri ob 10. uri vas bodo na našem profilu čakale nove Robijeve vaje!

V petek bo Anže Bašelj v 8. epizodi zanimivih teniških pogovorov v ŽIVO gostil Marka Pora, glavnega trenerja v Teniškem klubu Triglav Kranj, selektorja slovenskih mladinskih reprezentanc in predsednika Strokovnega sveta Tenis Slovenije.

Marko se lahko pohvali z naslovi večkratnega slovenskega mladinskega in članskega državnega prvaka posamezno in v dvojicah, je tudi večkratni slovenski ekipni državni prvak, bil pa je tako kapetan in trener Davis cup ekipe Slovenije v letu 2005, kot tudi član Davis Cup reprezentance Slovenije med leti 1993 in 1997. Prav tako je bil trener Kavčiča in Žemlje ter velja za enega najboljših veteranskih igralcev - leta 2011 je bil celo 1. na svetovni veteranski lestvici nad 40 let.

Tudi tokrat vabljeni, da postavite Marku vprašanja, Anže pa bo poskrbel, da boste dobili odgovore
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.