Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Pozor! Vlada ni sprostila prepovedi uporabe športnih površin

ts, 16.4.2020 10:04:00

Lepo pozdravljeni,

vlada je izdala nov odlok o začasni splošni prepovedi zadrževanja na javnih površinah in gibanja zunaj občin, s katerim dopušča nekatere športne dejavnosti posameznikov v svoji občini.

Obveščamo vas, da je med dovoljenimi športnimi dejavnostmi tudi tenis. Odlok prične veljati v soboto, 18. aprila.

Vendar pa bi vas želeli opozoriti, da prihaja s strani pristojnih organov do različnih informacij, saj vlada po novem odloku sicer dopušča igranje tenisa, vendar pa zaenkrat še ni sprostila uporabo športnih površin. Slednje si lahko razlagamo, da je igranje možno le na zelenici, dvorišču, ulici in ne na teniškem igrišču.

Nemudoma smo uradno pismo naslovili na Generalni sekretariat vlade RS, kateri je edini pristojen za tolmačenje sklepov vlade. Med vikendom bo vlada zasedala in predvidoma sprejela dodatne ukrepe v zvezi s sproščanjem uporabe športnih površin, katera bodo, po naših informacijah, objavljena v ponedeljek, 20. aprila.

Zato predlagamo, da z igranjem tenisa na teniških igriščih do takrat počakate.

V kolikor bo v vmesnem času prišlo do kakršnihkoli sprememb, vas bomo s strani Tenis Slovenije, ažurno obveščali.

Za kakršnakoli dodatna pojasnila sem vam z veseljem na voljo.

Teniški pozdrav.

Gregor Krušič,
direktor
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.