prijava_e
Novica

Na videokonferenci TS sodelovalo 83 predstavnikov klubov oz. drugih članov Tenis Slovenije


bm


Tenis Slovenija je danes za svoje članstvo organizirala videokonferenco na kateri je poleg direktorja TS in gostov iz Olimpijskega komiteja Slovenije sodelovalo 83 predstavnikov teniških klubov oz. drugih članov TS iz vse države.

V uvodu je direktor TS Gregor Krušič predstavil namen in predvideno vsebino videokonference, v nadaljevanju pa sta se pridružila generalni sekretar OKS-ZŠZ Blaž Perko in vodja izvajanja strategije OKS-ZŠZ Mitja Urbanc.

Predstavnika OKS-a sta predstavila ukrepe in aktivnosti, ki jih izvaja OKS-ZŠZ za potrebe omilitve posledic, ki so prizadele članice OKS v obdobju krize, tako tistih, ki so že v veljavi (ZIUZEOP), kot tistih, ki jih Vladi RS predlagajo ob sprejemanju drugega oz. tretjega paketa interventnih ukrepov. Posebej sta izpostavila plačevanje najemnih, katerih oprostitev na in v objektih državnih organov in samoupravnih lokalnih skupnosti, za čas epidemije zajema 94. člen, medtem ko se naj tisti, ki najemajo objekte v zasebni lasti sklicujejo na 617. člen Obligacijskega zakonika in se naj poskušajo z lastniki dogovoriti za oprostitev ali vsaj zmanjšanje najemnine.

Marko Por, ki usklajuje koledar turnirjev do konca leta je poudaril, da bo zveza, če ne bo mednarodnih turnirjev, za najboljše igralce poskušala izvesti večdnevne priprave ali skupinske treninge, navezali pa so stike tudi s hrvaško in avstrijsko teniško zvezo in se pogovarjali o možnosti organiziranja regijskih turnirjev. Zaradi nepredvidljivih razmer je namreč realizacija tekmovanj iz koledarjev vseh mendnarodnih teniških organizacij vprašljiva. Doma bo prioriteta namenjena državnim prenstvom in ligaškim tekmovanjem, s turnirji pa bomo zapolnili, če bo situacija to dovoljevala tudi julij in avgust, sezono pa morda podaljšali v oktober. Domači mednarodni turnirji TE so predvideni v septembru.

Direktor TS je v nadaljevanju podrobneje predstavil ukrepe iz prvega paketa, zajete v Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP), ob koncu pa zagotovil, da se bo vodstvo TS še naprej trudilo pomagati članom TS pri premagovanju trenutne težke situacije.

Pisarna TS normalno deluje in vam je na voljo za kakršna koli vprašanja in pomoč. Glede razlage vladnih ukrepov pa se lahko obrnete neposredno na direktorja TS Gregorja Krušiča.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.