prijava_e
Novica

11. sklop teniških vaj in pogovor z Blažem Kavčičem


bm


Danes je Anže Bašelj gostil našega teniškega igralca, prvega, ki je med moškimi prebil mejo 100 na svetovni teniški lestvici, Blaža Kavčiča. Blaž je že dolga leta v teniški karavani, tako, da smo slišali veliko zanimivih in poučnih zgodb: »Sanjal sem, da bi zmagal Wimbledon, saj največ šteje … kmalu pa sem spoznal, da je to zelo težko dosegljivo, zato sem si zadal nove cilje«, ki jih je dosegel in celo presegel. Prav tako ne spreglejte podrobnosti o Blaževi karieri, od vzponov in padcev, pa vse do današnjega časa, ko komaj čaka, da se vrne na teniška igrišča.

Celoten intervju si lahko ogledate tukaj.

Naslednji poučen pogovor bo na sporedu v torek, 7. aprila, ob 12. uri, ko se nam bo pridružila Kaja Juvan.

11. sklop teniških vaj - vaje z elastiko


Ker smo v preteklih dveh tednih dobili veliko vprašanj v zvezi s teniškimi poškodbami zgornjih ekstremitet, je Robi Cokan pripravil nekaj enostavnih preventivnih vaj za zmanjšanje le-teh.


🎾 1. vaja: Gib s komolcem proti telesu in stran od telesa (notranja in zunanja rotacija)
🎾 2. vaja: Vaje z elastiko za hrbet
🎾 3. vaja: Notranja in zunanja rotacija v abdukciji
🎾 4. vaja: Poteg elastike k sebi in proti ušesom (kot, da si nataknete očala)
🎾 5. vaja: Vaja za preventivo ramenskega sklopa
🎾 6. vaja: Forehand in Backhand z elastiko
🎾 7. vaja: Zasuki z elastiko

Kot samostojen trening preventive izvajajte 2-3 serije vsake vaje po 6-10 ponovitev (lahko je malce močnejša elastika). V primeru ogrevanja pred tenisom pa je dovolj le ena serija vsake vaje z lahko elastiko, toliko da mišice aktivirate


Vaje si lahko ogledate na na FB strani TS in na youtube kanalu , kjer najdete tudi prikaz vseh dosedanjih teniških vaj.


SEVEDA NAM LAHKO POSNETKE SVOJIH VAJ POŠLJETE ALI OBJAVITE POD VIDEO, ROBI PA VAM BO PODAL STROKOVNO MNENJE IN NASVETE KAKO TEHNIKO SERVISA POPRAVITI OZIRAMO JO IZBOLJŠATI.

Med vsemi, ki nam boste poslali svoje posnetke ali slike kako vadite ter med vsemi, ki boste delili naš video s prijatelji in v komentarju označili prijatelja/prijateljico, ki bi jima določena vaja prišla prav, bo Robi v nedeljo razglasil 5 nagrajencev, ki bodo prejeli po 1 uro treninga v COKAN Tennis Academy ! Ostanimo doma, vadimo z Robijem in naredimo vse kar je potrebno, da bomo kmalu spet na igriščih!


In ne pozabite, jutri ob 10. uri vas bodo na našem profilu čakale nove Robijeve vaje!
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.