Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

10. sklop teniških vaj - križni korak, v petek gost poučnih pogovorov Blaž Kavčič

ts, 2.4.2020 10:21:00

Robi Cokan je tokrat pripravil trening tehnike križnega koraka ali tako imenovanega »recovery stepa«, ki je izredno pomemben za dobro pokrivanje igrišča in gibanje nazaj v sredino po udarcu. Za vas je pripravil dve vaji, s katerima ga boste lahko vadili iz izpopolnili.

🎾 1. vaja: Izvedba križnega koraka v levo in desno
🎾 2. vaja: Stožci in gibanje do njih

Pomembno je, da se ne odrivate prezgodaj nazaj v sredino, ampak počakate, da začutite težo na zunanji nogi in se šele potem odrinete z nje. V nasprotnem primeru se boste odrinili v "prazno". Ko boste gibanje obvladali, lahko poskusite na stožcih izvajati še udarce.

Vaje si lahko ogledate Vaje si lahko ogledate na FB profilu TS . Vse vaje najdete tudi na youtube canalu

SEVEDA NAM LAHKO POSNETKE SVOJEGA GIBANJA POŠLJETE ALI OBJAVITE POD VIDEO, ROBI PA VAM BO PODAL STROKOVNO MNENJE IN NASVETE KAKO TEHNIKO SERVISA POPRAVITI OZIRAMO JO IZBOLJŠATI.

Med vsemi, ki nam boste poslali svoje posnetke ali slike kako vadite ter med vsemi, ki boste delili naš video s prijatelji in v komentarju označili prijatelja/prijateljico, ki bi jima določena vaja prišla prav, bo Robi v nedeljo razglasil 5 nagrajencev, ki bodo prejeli po 1 uro treninga v COKAN Tennis Academy!

Ostanimo doma, vadimo z Robijem in naredimo vse kar je potrebno, da bomo kmalu spet na igriščih! In ne pozabite, jutri ob 10. uri vas bodo na našem profilu čakale nove Robijeve vaje!

V petek bo gost pogovorne oddaje Blaž Kavčič. Pogovor z njim bo vodil Anže Bašelj, spremljate pa ga lahko v živo od 12. ure dalje na naši FB strani, kamor lahko tudi pošljete vprašanja zanj.
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.