Pismo predsednika Tenis Slovenije Andreja Slaparja

Drage teniške prijateljice in prijatelji

Pošiljam vam močan in srčen pozdrav, saj smo prav vsi v resnično neljubi situaciji. Vsekakor upam, da ste zdravi in da ostajate doma. To je čas, ko se moramo držati pravil, da bomo lahko čim prej na teniških igriščih. Skupaj z mojo ekipo iz pisarne Tenis Slovenije Vam želim, da si odpočijete, vzamete čas za še lepše in boljše medsebojne družinske odnose, preostanek pa izkoristite za stvari, ki vas veselijo in vas navdajajo z veseljem ter zadovoljstvom. Še kar nekaj časa bo tako potrebno skrbeti za našo psihično ter fizično pripravljenost tudi v osami, hkrati pa je poleg telefonskega, pomemben tudi medsebojen virtualni kontakt oz. virtualno druženje.

Pri Tenis Sloveniji veliko časa posvečamo problematiki, kako naj v danih razmerah pomagamo s pedagoškim delom v drugačni obliki. Želimo vam posredovati kar največ znanja, ki ga naši strokovni sodelavci premorejo. Največjo kontinuiteto vaše psihofizične pripravljenosti lahko trenutno zagotovimo s projektom »Ostani doma in bodi teniško aktiven!«, kar si lahko ogledate na Facebook profilu Tenis Slovenije.

Poleg tega si prizadevamo pravočasno obveščati o najnovejših vladnih ukrepih, ki se Vas neposredno tičejo. To je pomoč gospodarstvu in samozaposlenim. Žal še vedno niso prišla na vrsto društva, za kar si panožne zveze skupaj s krovno organizacijo Olimpijskim komitejem Slovenije, močno prizadevamo. Prav tako pripravljamo dopis vladnim organizacijam, s katerim bomo prosili za nekoliko milejše omejitve naših kategoriziranih športnikov mednarodnega, svetovnega in perspektivnega razreda. Verjamem, da bomo ostali povezani, nadaljevali z delom kolikor je to seveda možno in se na tak način pripravljali na začetek nove teniške sezone.

Teniški pozdrav,

Andrej Slapar, predsednik Tenis Slovenije