prijava_e
Novica

Slovenija v Davisovem pokalu doma s Paragvajem


ts


Slovenska teniška reprezentanca je po žrebu v Londonu dobila tekmeca v svetovni skupini II Davisovega pokala. Žreb je določil, da bodo Slovenci doma gostili Paragvajce.

Naj spomnimo, Slovenija je na začetku tedna izgubila v Pakistanu in tako padla nazaj v svetovno skupino II svetovnega tenisa.

Dvoboj bo na sporedu 17. in 18. julija ali 18. in 19. septembra. V svetovni skupini II je 24 reprezentanc. Zmagovalci se uvrstijo v kvalifikacije svetovne skupine I, poraženci pa v kvalifikacije svetovne skupine II.

V dvoboju proti Paragvaju (65. mesto) je Slovenija (50. mesto) v vlogi nosilca. “Igramo doma, ocenjujem, da je to dober žreb. Paragvaj ni blizu, tako, da ne bo dolgega potovanja. Na papirju smo izraziti favoriti. Oni nimajo tako kakovostnih igralcev. Z žrebom sem res zadovoljen in se že veselim dvoboja,” je o tekmecu dejal kapetan Miha Mlakar.

Paragvaj je v kvalifikacijah II. svetovne skupine s 4-0 premagal ekipo Sri Lanke. Na svetovni teniški lestvici ATP nima nobenega rangiranega igralca med posamezniki, med dvojicami pa najdemo na 1941. mestu 15-letnega Adolfa Daniela Valleja.

Vallejo na mladinski svetovni teniški lestvici zaseda 145. mesto. V karieri je odigral en članski turnir, ki ga je izgubil, v mladinski konkurenci pa se lahko pohvali s tremi zmagani na mednarodnih turnirjih do 16 let, letos pa je bil finalist mladinskega turnirja ITF 1. ranga v Porto Alegreju.

Proti Sri Lanki je poleg njega v posamičnih obračunih nastopil še 15-letni Martin Antonio Vergara Del Puerto. Slednji na mladinski svetovni teniški lestvici zaseda 787. mesto, a ga bomo v naslednjih letih zagotovo našli visoko saj je v svoji konkurenci, kategoriji do 16 let, na zadnjih petih mednarodnih turnirjih nanizal 20 zmag in doživel samo tri poraze.

Med dvojicami sta barve Paragvaja branila 23-letni Juan Borba, ki ni rangiran, v karieri pa je odigral samo en članski turnir in edino odigrano tekmo tudi izgubil in njegov vrstnik, prav tako 23-letni Ayed Zatar, ki prav tako ni rangiran. Tudi on je v karieri odigral en članski turnir leta 2015 in tudi on je edino srečanje izgubil.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.