Slovenija v Davisovem pokalu doma s Paragvajem

ts

Slovenska teniška reprezentanca je po žrebu v Londonu dobila tekmeca v svetovni skupini II Davisovega pokala. Žreb je določil, da bodo Slovenci doma gostili Paragvajce.

Naj spomnimo, Slovenija je na začetku tedna izgubila v Pakistanu in tako padla nazaj v svetovno skupino II svetovnega tenisa.

Dvoboj bo na sporedu 17. in 18. julija ali 18. in 19. septembra. V svetovni skupini II je 24 reprezentanc. Zmagovalci se uvrstijo v kvalifikacije svetovne skupine I, poraženci pa v kvalifikacije svetovne skupine II.

V dvoboju proti Paragvaju (65. mesto) je Slovenija (50. mesto) v vlogi nosilca. “Igramo doma, ocenjujem, da je to dober žreb. Paragvaj ni blizu, tako, da ne bo dolgega potovanja. Na papirju smo izraziti favoriti. Oni nimajo tako kakovostnih igralcev. Z žrebom sem res zadovoljen in se že veselim dvoboja,” je o tekmecu dejal kapetan Miha Mlakar.

Paragvaj je v kvalifikacijah II. svetovne skupine s 4-0 premagal ekipo Sri Lanke. Na svetovni teniški lestvici ATP nima nobenega rangiranega igralca med posamezniki, med dvojicami pa najdemo na 1941. mestu 15-letnega Adolfa Daniela Valleja.

Vallejo na mladinski svetovni teniški lestvici zaseda 145. mesto. V karieri je odigral en članski turnir, ki ga je izgubil, v mladinski konkurenci pa se lahko pohvali s tremi zmagani na mednarodnih turnirjih do 16 let, letos pa je bil finalist mladinskega turnirja ITF 1. ranga v Porto Alegreju.

Proti Sri Lanki je poleg njega v posamičnih obračunih nastopil še 15-letni Martin Antonio Vergara Del Puerto. Slednji na mladinski svetovni teniški lestvici zaseda 787. mesto, a ga bomo v naslednjih letih zagotovo našli visoko saj je v svoji konkurenci, kategoriji do 16 let, na zadnjih petih mednarodnih turnirjih nanizal 20 zmag in doživel samo tri poraze.

Med dvojicami sta barve Paragvaja branila 23-letni Juan Borba, ki ni rangiran, v karieri pa je odigral samo en članski turnir in edino odigrano tekmo tudi izgubil in njegov vrstnik, prav tako 23-letni Ayed Zatar, ki prav tako ni rangiran. Tudi on je v karieri odigral en članski turnir leta 2015 in tudi on je edino srečanje izgubil.