prijava_e
Novica

Nik Razboršek odlično začel tekmo s Qureshijem, ob prekinitvi vodi 6-4 4-4. Nadaljevanje v ponedeljek


bm


Po večdnevnem deževju in mukotrpnem čakanju na izboljšanje vremena se je v Islamabadu le zjasnilo in ob 17. uri po lokalnem času se je začel obračun med ekipama Pakistana in Slovenije.

Za Slovenijo je v prvi in tudi edini tekmi današnjega sporeda zaigral 26-letni Nik Razboršek, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 700. mesto. Za Nika je to šesti nastop za reprezentanco Slovenije za katero je doslej odigral tri tekme in zabeležil eno zmago ter dva poraza.

Nikov nasprotnik je 39-letni Aisam Qureshi, ki med posamezniki ni rangiran, med dvojicami pa na lestvici ATP zaseda 50. mesto. Gre za izjemno izkušenega igralca, ki je doslej za Pakistan nastopil 39 krat na 42 srečanjih. Med posamezniki je zabeležil 38 zmag in doživel 21 porazov, med dvojicami je bil uspešen 26 krat, doživel je samo 8 porazov.

Nik je tekmo odlično začel in prvi niz osvojil z rezultatom 6-4 potem, ko je v deveti igri odvzel servis nasprotniku. Qureshi je imel sedem priložnosti za brejk a ni izkoristil nobene. V drugem nizu je Razboršek nivo servis še dvihnil in vse igre na svoj servis do izida 4-4 gladko dobil.DC razborsek 3_525

Pri tem izidu je bilo srečanje prekinjeno.

Iz prizorišča sta se javila kapetan Miha Mlakar in Nik Razboršek.

Kapetan Mlakar je povedal, da je Nik do prekinitve v izenačenem dvoboju izkoristil svoje priložnosti, vse pomembne točke je odlično odigral in dobil prvi niz. Tudi v drugem nizu sta imela oba igralca svoje priložnosti, tekma pa ostaja zelo tesna in se lahko obrne v prid enega ali drugega igralca. S prvim dnevom so zadovoljni in z dobrimi občutki pričakujejo nadaljevanje srečanja, ki bo v ponedeljek, ko naj bi začeli ob 06.30 po slovenskem času in poskušali čim več odigrati, nato pa bodo videli kako se bo vse skupaj odvilo. Napovedano je nekoliko toplejše vreme brez dežja, tako, da bo mogoče igrati nekoliko dlje, kot danes, ko so morali tekmo zaradi spolzkih tal prekiniti.

Nik je sporočil, da so vsi težko čakali na začetek tekme in, da je bil ves čas aktiven ter pripravljen, zato je današnje srečanje zelo solidno začel in odigral zelo kvaliteten tenis, še posebej je bil zbran v pomembnih trenutkih in pomembne točke odigral zelo dobro. Zaveda se, da so na srečanju šele na pol poti in bo treba tekmo pripeljati do uspešnega konca. Upa, da mu bo to uspelo. Sicer pa je tudi Blaž po njegovem mnenju dobro pripravljen in komaj čaka na začetek srečanja. Zagotavlja, da se bodo borili po najboljših močeh in upa na končno zmago Slovenije.

Podrobnejši rezultat srečanja najdete tukaj

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.