prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek zamudila priložnost za uvrstitev v četrtfinale Monterreya


bm


Tamara Zidanšek je na WTA turnirju serije International (250.000 $) v mehiškem Monterreyu zamudila lepo priložnost za uvrstitev v četrtfinale saj pri vodstvu s 5-3 ni uspela izkoristiti treh vezanih zaključnih žog v drugem nizu srečanja z 18-letno Rusinjo Anastasio Potapovo.

Zidanškova je srečanje začela izjemno in v prvem nizu prikazala izvrsten tenis, Rusinji trikrat odvzela začetni udarec in ji v prvem nizu namenila samo eno igro. Tudi drugi niz je začela dobro. Ob izgubljenih tretji in sedmi igri na svoj servis je nasprotnici trikrat odvzela servis in z brejkom povedla s 5-3 ter servirala za zmago. Dobila je tudi prve tri točke devete igre, nato pa je šlo vse navzdol. Rusinja je zaigrala bolj odločno, začela zadevati kote igrišča in Tamaro počasi potiskati za zadnjo črto, s tem pa ji je odvzela prednost, ki je imela Slovenka dotlej z napadalno igro brez večjih napak. Drugi niz se je končal v podaljšani igri v kateri je naša igralka osvojila tri točke.

Tudi tretji niz je Rusinja začela odločno, v drugi in četrti igri je Tamari odvzela servis, povedla s 4-0, nato pa prednost brez težav obdržala do konca za končno zmago z 1-6 7-6(3) 6-1. Po odigrani tretji igri je Tamari nekaj nasvetov dal trener Zoran Kranjc, a ti niso zalegli, saj se Tamari kljub posamičnim odlično odigranim točkam ni uspelo več zbrati in spremeniti poteka srečanja. To je trajalo dve uri, razmerje osvojenih točk pa je na koncu bilo 101-93 v korist ruske igralke. Slednja je tako dobila še njun drugi medsebojni obračun, prvega ji je lani v polfinalu močnega turnirja v Moskvi Tamara v tretjem nizu, pri izidu 6-3 4-6 2-5, predala.

Tamara je osvojila 30 WTA točk in 3600 $ denarne nagrade.

Nekaj točk iz obračuna Zidanškove in Potapove si oglejte tukaj
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.