prijava_e
Novica

Maj Premzl obstal v polfinalu turnirja ITF v Kramforsu; tudi slovenski dvojici klonili v polfinalu


bm


V švedskem Kramforsu se je na turnirju ITF 4. ranga še drugič letos v polfinale uvrstil Mariborčan Maj Premzl. V četrtfinalu je s 6-2 3-1 (predaja) izločil domačina Henrika Bladeliusa. Na prvem odigranem turnirju letos je bil finalist, tokrat ga je v polfinalu zaustavil prvi nosilec, Estonec Mark Lajal (ITF 269). Lajal je v četrtfinalu s 6-1 6-2 izločil našega Luna Obrula za katerega je uvrstitev v četrtfinale najboljši dosežek v karieri na turnirjih ITF.

V četrtek smo na Švedskem spremljali dva slovenska nastopa v konkurenci dvojic. Oba polfinalna in oba sta se končala s porazoma naših igralcev in igralk. Maj Premzl in Gal Emeršič Potočnik sta s 4-6 2-6 izgubila z drugima nosilcema Rusom Maximom Dontsovim in Švicarjem Christianom Kuehnejem. Od Petje Drame in Nike Strašek sta bili s 6-4 7-5 boljši Švedinja June Bjork in Nizozemka Coco Bosman. Naši igralci in igralke so si priigrali nove točke za lestvico ITF na kateri bodo prav vsi ob naslednji objavi napredovali.

Novo priložnost za dokazovanje bodo imeli prihodnji teden, ko jih v Kramforsu čaka nastop na še enem turnirju ITF, prav tako 4. ranga.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.