Luka Videnovič klonil v polfinalu turnirja TE 14 v Avstriji

Odlično je ta teden na turnirju Tennis Europe v Avstriji nastopal Kranjčan Luka Videnovič, ki je imel na na turnirju status šestega nosilca. V četrtfinalu je s 6-3 6-2 izločil štirinajsto postavljenega Romuna Radua Davida Turcana in se uvrstil v polfinale. Za prvi finale v karieri na turnirjih TE se je meril z 10. nosilcem, Madžarom Kolosom Kincsesom, ki na lestvici TE zaseda 212. mesto. V zelo tesnem obračunu je bil na koncu boljši in srečnejši Madžar, ki je zmagal s 7-6(6) 7-5.

Videnovič je na turnirjih TE do 14 let nastopal že v sezoni 2019 in se štirikrat uvrstil v osmino finala. Leta 2018 je bil finalist turnirja dvojic v Širokem Brijegu. Na lestvici TE do 14 let trenutno kot četrti slovenski igralec zaseda 174. mesto. Uvrstitev v polfinale je njegov najboljši posamični dosežek na turnirjih TE.

Leto dni mlajši Kinces se lahko pohvali z osvojitvijo turnirja in finalom turnirja TE do 12 let, kar mu je uspelo leta 2019.

Ni pa uspela uvrstitev v polfinale Ani Tari Praček. V četrtfinalu jo je ustavila prva nosilka turnirja Avstrijka Tamara Kostic.

V konkurenci dvojic je v polfinalu nastopila Eva Cikajlo, ki je igrala v paru s Čehinjo Aneto Junovo. S 7-6(9) 6-0 sta ju premagali drugi nosilki Danka Cecilie Fridthjof in Čehinja Karolina Heiderova.