prijava_e
Novica

Tudi sobotne tekme so v Pakistanu zaradi dežja odpovedane, v nedeljo naj bi začeli ob 13. uri


bm


Slovenska teniška reprezentanca bi vpetek morala začeti letošnje tekmovanje v Davisovem pokalu, a je dež odplaknil tekme prvega dne. V Islamabadu je v petek močno deževalo, tako da je bil začetek obračuna prestavljen na soboto.


Tudi v soboto je deževalo tako, da so morali program odpovedati in ga bodo poskušali izpeljati v nedeljo, ko je prva tekma iz 12. prestavljena na 13. uro.

Iz prizorišča se je oglasil Miha Mlakar in sporočil, da s krajšimi prekinitvami dežuje, te prekinitve, ki trajajo uro ali dve, pa organizatorji izkoristijo za vzdrževanje travnate površine, ki jo odkrijejo, da bi bila, ko bo prenehalo deževati, čimprej pripravljena za igro. Ekipa čaka v hotelu, delajo fitnes pripravo in čakajo na izboljšanje vremena. Napoved za nedeljo je nekoliko boljša, ko naj bi popoldne dež nekoliko ponehal. Upajo, da bodo pod streho spravili vsaj eno ali dve tekmi. Sicer pa razpoložanje v ekipi ostaja dobro in čakajo na začetek dvoboja.


Pravila Davisovega pokala dovoljujejo, da se dvoboji zaradi slabega vremena prestavijo za dva oziroma tri dni, ne pa tudi za več. V vsakem primeru se bo slovenska reprezentanca v domovino vrnila v torek.

Rezultat srečanja lahko v živo spremljate TUKAJ


Na žrebu vrstnega reda igranja v Islamabadu smo dobili pare posamičnih dvobojev. Na travnato igrišče športnega kompleksa v prestolnici Pakistana bosta najprej stopila Nik Razboršek in Aisam Quereshi, sledil pa bo dvoboj Blaž Kavčič - Ageel Khan. Za dvoboj dvojic je kapetan Miha Mlakar prijavil Blaža Kavčiča in Toma Kočevarja Dešmana. Naj spomnimo, dvoboji se igrajo na dva dobljena niza. 


DC Žreb Nik Razbošek_300-261


Miha Mlakar, kapetan: “V ekipo sem kot prvega igralca postavil Blaža Kavčiča in kot drugega Nika Razborška. Sta najvišje uvrščena na lestvici, pa tudi po prikazanem na treningu sta bila najboljša. Pakistan bo verjetno vse tekme odigral z najboljšima igralcema. Trenutno tu dežuje, napoved je slaba, tako, da je vprašanje, koliko se bo jutri sploh igralo. Na žrebu je bilo prijetno vzdušje. Prišla je tudi ministrica za šport, predsednik teniške zveze in trije ambasadorji. Dogodek je bil res lep. Veselimo se tekem. Pripravljeni smo in komaj čakamo na začetek.” 


DC Žreb Blaž Kavčič_300-261

Blaž Kavčič: “Žreb je določil, da bo najprej igral Nik. 20 minut po koncu njegovega dvoboja bom zaigral jaz. Zaradi tega sta prva igralca nekoliko v prednosti, ker ve, kdaj se bo začel njegov dvoboj in se ustrezno pripravi. Vseeno pa to ni tako pomembno. Tukaj vse poteka nad pričakovanji. Vsi smo imeli pomisleke glede varnosti ampak lahko rečem, da so bile vse skrbi odveč. Smo v odličnem hotelu, ki je zelo dobro varovan. Tudi na igriščih nismo imeli nobenih težav. Edina stvar, ki nas moti je slabo vreme. Danes verjetno ne bomo trenirali. Tudi jutri je zelo slaba napoved. Lahko se celo zgodi, da bo dvoboj prestavljen za en dan. Trava je namreč zelo občutljiva na vlago. Trenutno je igrišče pokrito in s tem zavarovano pred vodo. Če bo slabo vreme se dvoboj lahko zavleče in to je zelo neprijetno za igralce. Počutje je dobro. Odigrali bomo po svojih najboljših močeh in seveda upamo na zmago.” 


DC Žreb dvojice_300

Dvoboj se bo igral na travnati podlagi. Kapetan Miha Mlakar je v reprezentanco vpoklical Blaža Kavčiča (285. ATP), Tomaža Lipovška Puchesa (637. ATP) , Nika Razborška(700. ATP) in Toma Kočevarja Dešmana (790. ATP).


DC skupna fotografija_300

Slovenija po spremenjenem načinu tekmovanja v Davisovem pokali nastopa v kvalifikacijah za svetovno skupino 1. V tej skupini je 24 reprezentanc. 12 ekip je lanskih poraženk iz 1. evroafriške, azijskooceanijske in ameriške skupine, 12 pa lanskih zmagovalk iz 2. evroafriške, azijskooceanijske in ameriške skupine. Zmagovalci bodo 18. in 19. septembra letos igrali svetovni skupini 1 (DC World Group 1 - 24 reprezentanc), poraženci pa v svetovni skupini 2 (World Group 2).

Za reprezentanco Pakistana so prijavljeni 20-letni Muzammil Murtaza (1586. na ATP lestvici v dvojicah), 39-letni Aisam Quereshi (49. na ATP lestvici v dvojicah), 40-letni Aqeel Khan (brez uvrstitve), 25-letni Muhammad Abid (brez uvrstitve) in 27-letni Heera Ashiq (brez uvrstitve). Quereshi in Khan v Davisovem pokalu nastopata že od leta 1998. Quereshijevo razmerje zmag in porazov je 64:29, Khanovo pa pa 56:53. Quereshi je leta 2010 nastopil v finalu OP ZDA v igri moških in mešanih dvojic, med dvojicami pa je bil najvišje uvrščen na 8. mestu (2011).


 


Izjava - Blaž Kavčič

Izjava - Miha Mlakar

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.