prijava_e
Novica

Maj Premzl in Lun obrul četrtfinalista med posamezniki, Emeršič Potočnik in Maj Premzl ter Drame in Strašek polfinalisti med dvojicami


bm


Švedska več kot očitno odgovarja mariborskim igralcem, ki so v preteklih letih tam dosegali izvrstne izide na turnirjih Tennis Europe. No tudi na višjem nivoju, med mladinci do 18 let, jim zaenkrat dobro kaže saj sta se v četrtfinale turnirja ITF 4. ranga v Kramforsu uvrstila Maj Premzl in Lun Obrul. Slednji si je nastop v glavnem turnirju priigral skozi kvalifikacije.

15-letni Celjan Lun Obrul, ki od letošnje sezone trenira v ŽTK Maribor, na lestvici ITF pa zaseda 2128. mesto, je dosegel še peto zaporedno zmago. Trikrat je zmagal v kvalifikacijah, še dve zmagi je dodal v glavnem turnirju, kjer je v drugem krogu s 6-1 6-4 premagal domačina Eldina Nokica. V četrtfinalu bo igral s 1. nosilcem 16-letnim Markom Lajalom iz Estonije (ITF 235). Za Luna je to šele četrti nastop na turnirjih ITF in prvi četrtfinale.

Nekoliko več izkušenj na tem nivoju ima prav tako 16-letni Lunov klubski soigralec, Mariborčan Maj Premzl. Maj je doslej nastopil na desetih turnirjih ITF, letošnjo sezono pa je začel odlično s finalom na turnirju 5. ranga. Na lestvici ITF je zato precej višje, na 741. mestu. V drugem krogu turnirja je s 7-6(2) 6-4 premagal Britanca Matthewa Ranklina (ITF 818). V četrtfinalu bo Majev nasprotnik 15-letni domačin Henrik Bladelius, ki še ni uvrščen na lestvico ITF.

Izgubil je Gal Emeršič Potočnik.

Med dekleti sta v drugem krogu nastope končali Petja Drame in Nika Strašek, bosta pa danes nastopili še v četrtfinalu konkurence dvojic.

Med fanti sta v četrtfinalu dvojic izgubila Obrul in Dimitirjevič. Po ogorčenem boju sta ju z 2-6 6-4 10-5 izločila prva nosilca Mark Lajal in Francoz Charlelie Cosnet. Zmage in uvrstitve v polfinale pa sta se veselila Gal Emeršič Potočnik in Maj Premzl. Tudi njun obračun je bil izjemno izenačen in napet, a sta v match tie-brejku vendarle zlomila nasprotnika Danca Felipeja Mikkelsena in Nemca Alessia Vasqueza Gehrkeja. Zmagala sta s 5-7 7-6(1) 10-7).

Še eno tekmo za spremljevalce z močnimi živci sta odigrali dekleti Petja Drame in Nika Strašek. Tudi njun obračun se je končal v napeti končnici tretjega podaljšanega tie-break niza. Švedinji Johanno Bernhold in Alice Widell sta premagali s 7-6(6) 2-6 12-10.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.