prijava_e
Novica

Luka Videnovič in Ana Tara Praček četrtfinalista na TE 14 v Avstriji


bm


V avstrijskem Bad Waltersdorfu poteka mednarodni turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let. Številno slovensko zastopstvo se je po odigranem tretjem krogu močno razredčilo, med posamezniki v igri ostajata šesti nosilec Luka Videnovič in sedma nosilka Ana Tara Praček.

13-letni Luka Videnovič prihaja iz Kranja in je na lestvici TE do 14 let uvrščen na 174. mesto, na slovenski teniški lestvici pa zaseda drugo mesto. V tretjem krogu je s 6-2 6-4 premagal Poljaka Mikolaja Kowala in se bo za napredovanje v polfinale pomeril s štirinajstim nosilcem Romunom Radujem Davidom Turcanujem, ki je s 6-3 6-3 izločil 2. nosilca Švicarja Timea Gaillarda.

Med deklicami je tretji krog preživela samo 13-letna Koprčanka Ana Tara Praček, ki na lestvici TE zaseda 271. mesto, na lestvici TS pa je na petem mestu. V tretjem krogu je s 6-1 6-0 odpravila rusko kvalifikantko Anastasiio Kochealevskajo. Zdaj bo igrala s prvo nosilko, Avstrijko Tamaro Kostic.

V konkurenci dvojic se je v polfinale uvrstila Eva Cikajlo s soigralko Aneto Junovo iz Češke.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.