prijava_e
Novica

V Antalyi Nika Radišič boljša od Mance Pislak za uvrstitev v glavni turnir; zmaga Katarine Srebotnik v Lyonu in poraz Dalile Jakupović v Monterreyu


bm


Na turnirju ITF (W25) v Antalyi sta se Manca Pislak in Nika Radišič s po dvema zmagama uvrstili v finale kvalifikacij, kjer sta v medsebojnem obračunu odločili katera bo napredovala v glavni turnir. Boljša je bila Nika, ki je zmagala s 6-2 6-2. Pislakova bo zdaj čakala na moprebitno priložnost kot srečna poraženka.

V kvalifikacijah moškega turnirja ITF (M15), prav tako v Antalyi je Anže Arh v drugem krogu kvalifikacij tesno izgubil z Ukrajincem Danylom Veremeychukom. Slednji je slavil s 7-5 6-7(2) 10-8.

Že pred tem je v kvalifikacijah turnirja ITF (M15) v Sharm El Sheikhu izgubil Tino Kovačič. V uvodnem nastopu ga je s 6-2 6-2 premagal Nizozemec Niels Visker.

V Monastriju bo na turnirju (W15) nastopila Nastja Kolar.

Na turnirju v Antalyi bo po zdravstvenih težavah, ki jih je imela prejšnji teden, ko je morala predati četrtfinalni obračun, tudi ta teden nastopila Nina Potočnik. Njena nasprotnica v prvem krogu bo sedma nosilka, 21-letna Madžarka Dalma Galfi, 251. igralka lestvice WTA. Z Madžarko sta se doslej pomerili štirikrat. Trikrat v mladinski konkurenci, ko je bila Potočnikova boljša enkrat, Galfijeva dvakrat in enkrat v letu 2019 na turnirju W25, ko je zanesljivo slavila Potočnikova.

Nina je na novi lestvici WTA po dobrih nastopih v začetku leta napredovala na 389. mesto in je le še 30 mest za najboljšo uvrstitvijo v karieri.

Na turnirju WTA v francoskem Lyonu je bila uspešna Katarina Srebotnik. V osmini finala igre dvojic je 39-letna Velenjčanka, ki igra v paru s Srbkinjo Aleksandro Krunić ugnala britansko dvojico Sarah Beth Gray in Eden Silvo s 6-2 in 6-1. Za zmago sta potrebovali 57 minut.

Slabše se je odrezala Dalila Jakupović, ki tako kot med posameznicami tudi med dvojicami ne najde zmagovite poti. Tokrat je v mehiškem Monterreyu s soigralko, Američanko Kaitlyn Christian, izgubila v prvem krogu. Avstralki Eilen Perez in Storm Sanders sta bili boljši s 7-5 in 6-2.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.