prijava_e
Novica

Končana večina kvalifikacijskih nastopov na Winter cupu 2020, na zaključni turnir zaenkrat samo dečki do 12 let


bm


Pretekli in ta teden se je končala večina kvalifikacijskih nastopov slovenskih ekip na letošnjih ekipnih zimskih evropskih prvenstvih (Winter cupih).

Prejšnji teden so se izkazali dečki do 12 let, ki so osvojili drugo mesto v svoji skupini in se uvrstili na zaključni turnir, ki bo ta teden v češki Veski.

Ta teden so nastopale ekipe dečkov in deklic do 14 let in dekleta do 16 let. Najbolj so se izkazala prav slednja, ki so v postavi Petja Drame, Ana Lanišek in Maša Viriant pod vodstvom Reneja Jagačiča v Puszczykowem na Poljskem osvojila končno četrto mesto. Začela so odlično in premagala favorizirano ekipo Hrvaške, v nadaljevanju pa z 0-3 izgubila odločilno tekmo s Poljsko, v srečanju za tretje mesto pa so bila še s 3-0 boljša dekleta iz Slovaške.

Precej manj konkurenčni sta bili ekipi dečkov in deklic do 14 let, saj sta obe ekipi končali na repu, na osmem mestu.

Dečki so v postavi Luka Videnovič, Marko Požonec in Vid Mohar pod vodstvom Marka Pora nastopali v Bariju in ostali brez zmage in brez osvojene točke. V prvem krogu so jih s 3-0 premagali Turki, v razgravanju pa najprej s 3-0 Madžari, v tekmi za končno sedmo mesto pa z 2-0 še vrstniki iz Srbije.

Podobno usodo so doživele deklice na turnirju v Plovdivu. Nastopile so v postavi Nala Kovačič, Ana Tara Praček in Lija Mumlek, na turnirju jih je vodil Gregor Senica. Deklice so uvodno srečanje z 0-3 izgubile z Bolgarkami, v razigravanju pa so jih najprej s 3-0 ugnale Turkinje, v tekmi za sedmo mesto pa še z 2-0 vrstnice iz Švedske.

Kar nekaj upov polagamo še v ekipo fantov do 16 let. Ti bodo nastopili ta teden na turnirju v Rakovniku. Tja bodo pod vodstvom Denisa Bovhana odpotovali v postavi Matic Križnik, Maj Premzl in Bor Artnak. Naš najvišje uvrščeni igralec na lestvici TE je sicer Aljaž Kirbiš s 55. mestom, a je na domači lestvici šele na šestem mestu in ga ni v ekipi, tako da mesto prvega slovenskega igralca pripada Križniku, ki na lestvici TE zaseda 74. mesto. Čeprav uvrščena nižje na lestvici pa bosta zagotovo močno orožje Premzl in Artnak, ki imata že izkušnje tudi iz turnirjev ITF, tako da lahko pričakujemo našo ekipo v boju za napredovanje na zaključni turnir.

Več o nastopih mladinskih selekcij preberite

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.