Zimska članska državna prvaka med dvojicami sta Bor Schweiger Mužar in Jakob Aljaž Kaplja

V Medvodah se je s finalnim obračunom fantov končalo zimsko člansko državno prvenstvo Diners club v konkurenci dvojic.

Po zmagi na poletnem državnem prvenstvu sta tudi na zimskem slavila Bor Schweiger Mužar (Otočec) in Jakob Aljaž Kaplja (Radomlje). V kakovostnem in izjemno izenačenem finalnem obračunu sta s 5-7 7-6(7) in 10-8 premagala Svena Laha in Tonija Hazdovca (Ptuj).

Zanimivo državno prvenstvo je potekalo v znamenju kombiniranih dvojic starejših izkušenih igralcev in mladih upov, ki šele stopajo na njihovo pot. Za mlade igralce je bilo to predvsem nabiranje dragocenih izkušenj, o naslovu državnih prvakov pa so odločali "ameriški študentje" in Toni Hazdovac.

Trije od štirih finalistov, Bor Schweiger Mužar, Jakob Aljaž Kaplja in Sven Lah namreč študirajo v ZDA, kjer igrajo za tamkajšnje univerzitetne ekipe.

22-letni Novomeščan Bor Schweiger Mužar je bil zelo uspešen mladinec, državni prvak do 16 let, ki se je odločil za študij poslovanja, podoben naši ekonomiji, na Northern Illinois University v Chicagu. Poslovni program, za katerega se je odločil, je, kot pravi, med 20 najboljšimi v ZDA.

Njegov partner Jakob Aljaž Kaplja študira na univerzi Jacksonville. Tudi on je v mladinski konkurenci pred odhodom v ZDA dosegal odmevne rezultate, med drugim je bil leta 2015 zimski in poletni državni prvak v starostni kategoriji do 18 let, na mladinski svetovni teniški lestvici je bil na 484. mestu, preizkusil pa se je tudi na turnirjih serije ITF in ATP challenger ter osvojil turnir dvojic na turnirju ITF leta 2016.

Tretji iz mlade garde nadarjenih mladincev, ki so se odločili za študijsko in ne profesionalno teniško pot je 21-letni Ptujčan Sven Lah. Študira na univerzi Baylor v Teksasu, kjer zelo uspešno igra za tamkajšnjo univerzitetno ekipo. Sven je bil državni prvak v kategorijah do 16 in do 18 let, bil je 11. igralec evropske teniške lestvice TE in 74. igralec mladinske svetovne teniške lestvice ITF.