prijava_e
Novica

Hana Bečirovič Novak in Moni Potrč članski državni prvakinji med dvojicami, pri članih znani polfinalisti


bm


V Medvodah poteka državno prvenstvo dvojic za člane in članice. Pri članih nastopa 17 dvojic, konkurenca pa je letos zelo dobra. Moči so združili izkušeni igralci, nekateri med njimi zdaj trenerji, in njihovi mlajši varovanci, nastopajo pa tudi nekateri bivši državni reprezentantje.

Že uvodni krog je prinesel zanimiv obračun med poletnima državnima prvakoma Jakobom Aljažem Kapljo in Borom Schweigerjem Mužarjem, oba študirata v ZDA, kjer igrata za univerzitetne ekipe in prekaljenima Janezom Semrajcem in Tilnom Žitnikom, oba sta nekdanja člana slovenske reprezentance za Davisov pokal. Boljša sta bila s 6-3 3-6 10-7 Kaplja in Schweiger Mužar, ki tako ostajata glavna favorita za naslov zimskih državnih prvakov. Zmagala sta tudi v četrfinalnem obračunu s prvima nosilcema Nikom Cmagerjem in Miho Veličkim. Še drugi tesen obračun sta dobila s 7-6(7) 4-6 10-0 in se uvrstila v polfinale.

Njuna nasprotnika v polfinalu bosta Matjaž Jurman in Maj Tomac, ki sta v četrtfinalu s 7-6(7= 6-0 premagala Tina Kovačiča in Nejca Sitarja. V spodnji polovici žreba sta v polfinalu še en ameriški študent Sven Lah in Toni Hazdovac. Do polfinala sta prišla z najmanj težavami in brez izgubljenega niza. V četrtfinalu sta s 6-3 6-0 premagala Bora Artnaka in Aljaža Jerana.

Njuna nasprotnika bosta Anže Čevka in Aljaž Kirbiš, ki sta pravo dramo doživela v prfem obračunu z Gregorjem Repino in Gregorjem Grebenškom. Po izgubljenem prvem nizu s 4-6 sta drugega dobila s 6-3 v odločilnem match tie-brejku pa sta zaostajala že s 4-8, nato pa nanizala šest točk zapored in zmagala z 10-8. V četrtfinalu sta nato brez težav s 6-1 6-1 premagala Samuela Pateta in Grego Sevška.

Polfinale in finale bo v nedeljo.

Pri dekletih je bila konkurenca zelo skromna saj je nastopilo samo osem igralk. Po pričakovanju so se v finale uvrstile Tina Kristina Godec in Pia Poglajen (AsLit) ter Hana Bečirovič Novak in Moni Potrč (ŽtkMb). Finalni obračun sta dobili Mariborčanki, ki sta bili boljši s 6-3 6-3.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.