Tom Kočevar Dešman, Aljaž Jeran, Tjaša Klevišar in Tina Cvetkovič finalisti zimskega članskega DP Diners klub 2020

V Medvodah čakamo na finalna obračuna zimskega člandskega državnega prvenstva.

Ob 14.30 uri se bodo za naslov državnih prvakov borili Tom Kočevar Dešman in Aljaž Jeran pri članih ter Tjaša Klevišar in Tina Cvetkovič pri članicah.

Tom Kočevar Dešman (MaxLj) je v polfinalu s 6-0 6-4 premagal Jana Kupčiča (Br-Mb), Aljaž Jeran (Radom) pa je bil s 6-3 6-2 boljši od domačina Primoža Vovka (TkMed).

Kar trinajst razlike je med finalistoma pri članih. 29-letni Kočevar Dešman gre v finale kot izkušen igralec, tudi član slovenske ekipe za Davisov pokal. Kot prvi nosilec je bil v glavni turnir uvrščen neposredno in ima za sabo do finala samo dve odigrani tekmi. Nasproti mu bo stal šele 16-letni Aljaž Jeran, ki je zagotovo nekoliko hendikepiran, saj si je moral nastop v glavnem turnirju zagotoviti skozi kvalifikacije. Te je odigral odlično in v treh tekmah, ki so se igrale na štiri dobljene igre, nasprotnikom oddal vsega tri igre. Tudi v glavnem turnirju je bil izjemno prepričljiv saj je v treh tekmah izgubil vsega enajst iger. Kočevar Dešman je sicer oddal še dve manj. Jeran po prikazanem na državnem prvenstvu zagotovo sodi med naše najobetavnejše mladince.

Pri dekletih je bilo manj razburljivo. Tina Cvetkovič (ŠDTŠR) je opravičila vlogo favoritinje in brez posebnih težav premagala nekoliko presenetljivo polfinalistko Manco Lampret (ŠtkVe), ki si je glavni turnir priigrala skozi kvalifikacije. V polfinalu je bila boljša s 6-1 6-3. Nekoliko bolj zanimiv je bil drugi polfinalni obračun med prvo nosilko Tjašo Klevišar (Tr-Kr) in Aljo Belinger (ŠD_LTA), a tudi tu večjih dilem o zmagovalki ni bilo. Klevišarjeva je slavila s 6-3 6-4, čeprav je v drugem nizu že zaostajala z 2-4, a je zaključek tekme odigrala odlično in rezultat obrnila v svojo korist.

Na fotografiji polfinalista in polfinalistki.