prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek na WTA challengerju brez drugega kroga


bm


Na ženskem WTA challengerju z nagradnim skladom 125.000 $, ki poteka v francoskem Limogesu je nastopila Tamara Zidanšek. 21-letna Konjičanka, ki trenutno na lestvici WTA zaseda 64. mesto je bila sedma nosilka turnirja posameznic. V prvem krogu se je merila s 26-letno Američanko Nicole Gibbs, 142. igralko lestvice WTA, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. Izenačen obračun je po dveh urah in dvajsetih minutah igre dobila Gibbsova z rezultatom 4-6 7-6(5) 6-3. Zidanškova je v tretjem nizu že vodila s 3-1, nato pa izgubila pet iger zapored in s tem niz in srečanje. Za Tamaro je to deseti poraz na zadnjih dvanajstih tekmah.

Zdaj je pred njo avstralska turneja, tako da ji ostaja še nekaj časa za piljenje forme. V Limogesu je nastopila tudi v konkurenci dvojic, a tudi tu ni uspela preko prvega kroga. Igrala je v paru z Brazilko Lauro Pigossi. Njuni nasprotnici v prvem krogu sta bili Španki Georgina Garcia Perez in Sara Sorribes Tormo, prejšnji teden finalistki turnirja ITF v Dubaju. Španki sta zmagali s 6-2 7-6(5).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.