Vid Mohar in Nala Kovačič zmagovalca A, Dejan Desy zmagovalec B turnirja OP Lino do 14 let

Ta konec tedna so se za točke slovenske teniške lestvice borili igralci in igralke na OP Lino do 14 let v Celju in Ljubljani.

Dečki v A turnirju nastopajo v Celju. Tokrat v finalu ni bilo prvega in drugega nosilca saj sta se poslovila v polfinalu oz. četrtfinalu. Finalista sta bila tretji nosilec Vid Mohar (Grosuplje), ki je v polfinalu s 3-6 7-6(3) 6-3 premagal prvo postavljenega Marka Požonca (Tk-CC) in šesti nosilec Miha Bajželj (TKMed), ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-4 boljši od petega nosilca Gašperja Matijašiča (Grosuplje). Finalni obračun je s 6-3 6-3 dobil Vid Mohar.

V B turnirju dečkov sta se v finale uvrstila Dejan Desy (ŽtkMb) in Jure Šiftar (Zklub). Desy je v polfinalu s 6-7(7) 6-1 7-6(2) premagal Jako Rakarja /Tk-CC), Šiftar je bil s 6-1 6-0 boljši od Ana Mikona Čopič (Tabre). Turnir je osvojil Dejan Desy, ki je v finalu slavil s 6-3 7-5

Tudi v Kranju, kjer so z eno izjemo nastopile vse najboljše deklice, so se karte na vrhu tokrat premešale. Prva in druga nosilka sta se poslovili v polfinalu, v finale pa sta se uvrstili četrta nosilka Nala Kovačič (ŽtkMb) in tretja nosilka Julija Bogatin (LukaKp). Kovačičeva je v polfinalu s 4-6 6-3 6-3 premagala prvo postavljeno klubsko soigralko Lijo Mumlek, Bogatinova je bila s 6-2 6-2 boljša od še ene igralke ŽTKMb Pie Petelinšek. Finalni obračun je s 7-5 7-5 dobila Nala Kovačič.

Na fotografiji finalistki turnirja deklic in finalista B turnirja dečkov