prijava_e
Novica

Vid Mohar in Nala Kovačič zmagovalca A, Dejan Desy zmagovalec B turnirja OP Lino do 14 let


bm


Ta konec tedna so se za točke slovenske teniške lestvice borili igralci in igralke na OP Lino do 14 let v Celju in Ljubljani.

Dečki v A turnirju nastopajo v Celju. Tokrat v finalu ni bilo prvega in drugega nosilca saj sta se poslovila v polfinalu oz. četrtfinalu. Finalista sta bila tretji nosilec Vid Mohar (Grosuplje), ki je v polfinalu s 3-6 7-6(3) 6-3 premagal prvo postavljenega Marka Požonca (Tk-CC) in šesti nosilec Miha Bajželj (TKMed), ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-4 boljši od petega nosilca Gašperja Matijašiča (Grosuplje). Finalni obračun je s 6-3 6-3 dobil Vid Mohar.

V B turnirju dečkov sta se v finale uvrstila Dejan Desy (ŽtkMb) in Jure Šiftar (Zklub). Desy je v polfinalu s 6-7(7) 6-1 7-6(2) premagal Jako Rakarja /Tk-CC), Šiftar je bil s 6-1 6-0 boljši od Ana Mikona Čopič (Tabre). Turnir je osvojil Dejan Desy, ki je v finalu slavil s 6-3 7-5

Tudi v Kranju, kjer so z eno izjemo nastopile vse najboljše deklice, so se karte na vrhu tokrat premešale. Prva in druga nosilka sta se poslovili v polfinalu, v finale pa sta se uvrstili četrta nosilka Nala Kovačič (ŽtkMb) in tretja nosilka Julija Bogatin (LukaKp). Kovačičeva je v polfinalu s 4-6 6-3 6-3 premagala prvo postavljeno klubsko soigralko Lijo Mumlek, Bogatinova je bila s 6-2 6-2 boljša od še ene igralke ŽTKMb Pie Petelinšek. Finalni obračun je s 7-5 7-5 dobila Nala Kovačič.

Na fotografiji finalistki turnirja deklic in finalista B turnirja dečkov
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.