prijava_e
Novica

Gal Emeršič Potočnik in Petja Drame zimska državna prvaka do 18 let


bm


Na igriščih ŽTK Maribor se je s slavjem domačih igralcev in igralk, ki so pobrali vse naslove končalo zimsko državno prvenstvo Petrol v starostni kategoriji do 18 let.

Pri fantih sta se v finalu pomerila domačina Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko. Prvi niz je dobil Emeršič Potočnik s 6-4 in tudi v drugem je povedel z 2-1. Pri tem izidu mu je Sebastian Dominko zaradi težav z bolečinami v hrbtu tekmo predal.

Gal Emeršič Potočnik nadaljuje izjemen niz nastopov na državnih prvenstvih v vseh starostnih kategorijah, saj je osvojil že peti naslov državnega prvaka. Letni in zimski državni prvak je bil tudi v kategorijah do 14 in do 16 let, v kategoriji do 12 let pa je bil enkrat finalist. Letos se je izkazal tudi na mednarodnih turnirjih, kjer je na turnirjih TE med posamezniki osvojil en naslov in bil še dvakrat finalist, med dvojicami pa je osvojil tri naslove in bil še enkrat v finalu. Na lestvici TE je sezono končal kot najvišje uvrščen Slovenec na 46. mestu. Tudi njegov finalni nasprotnik Sebastian Dominko je bil letos zelo uspešen na turnirjih TE na katerih je med posamezniki osvojil en turnir in še enkrat nastopil v finalu, v dvojicah pa je zmagal trikrat in bil še enkrat v finalu.

Pri dekletih je naslov državne prvakinje osvojila komaj 14 letna domačinka Petja Drame (ŽtkMb), ki je v finalu premagala tri leta starejšo in izkušenejšo Tjašo Klevišar (Tr-Kr). Drametova je slavila s 6-4 3-6 6-3. Uspešne nastope je kronala še z naslovom v konkurenci dvojic.

Petja Drame je nov teniški biser, ki ga brusijo v Mariboru. V prihodnjih letih bo še ena izmed uspešnih slovenskih mladink, ki bo krojila ne samo evropski, temveč tudi mladinski svetovni vrh. Drametova je vodilna igralka na lestvici TS do 16 let, njen vzpon pa se je začel leta 2018, ko je v kategoriji do 14 let osvojila prvi posamični naslov državne prvakinje. Z naslovom se je okronala tudi na zimskem državnem prvenstvu do 16 let, tretji naslov v zbirki pa je letošnja zmaga na prvenstvu do 18 let. Na lestvici TE do 16 let je kot najvišje uvrščena Slovenka na 78. mestu, v letu 2019 pa je osvojila en turnir in bila še trikrat polfinalistka. Uspešna je tudi že na turnirjih ITF na katerih se je letos dvakrat uvrstila v polfinale, še enkrat je bila četrtfinalistka. Na svetovni mladinski teniški lestvici zaseda 879. mesto.

V konkurenci dvojic so prav tako kraljevali domači igralci in igralke. V fantovskem finalu sta Maj Premzl in Jaka Protič Žakelj (Br-Mb s 6-3 6-4 premagala Ljubljančana Simona Javorška in Žigo Bradaška (Maja). Pri dekletih sta Petja Drame in Annika Planinšek (ŽtkMb) s 6-1 6-2 premagali Niko Strašek (ŽtkMb) in Manco Lampret (ŠtkVe).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.