prijava_e
Novica

Na DP Petrol 18 finalisti Sebastian Dominko, Gal Emeršič Potočnik, Petja Drame in Tjaša Klevišar


bm


Državno prvenstvo Petrol v starostni kategoriji do 18 let se končuje v znamenju igralcev in igralk ŽTK Maribor, saj imajo v finalu kar tri svoje predstavnike.

Pri fantih sta finalista Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik (ŽtkMb). Dominko je v polfinalu gladko s 6-2 6-1 premagal prvega nosilca turnirja in prvega igralca lestvice TS, leto dni starejšega Ptujčana Blaža Vidoviča. Tudi Emeršič Potočnik je imel nasproti igralca iz TK Ptuj, prav tako leto dni starejšega Žigo Kovačiča. Kovačič se je v polfinale uvrstil kot nepostavljen igralec, v četrtfinalu pa je bil boljši od drugega nosilca Mihe Vetriha (Sgrad). V polfinalu je Emeršič Potočnik Kovačiču prepustil vsega tri igre. Slavil je s 6-3 6-1.

Pri dekletih sta finalistki po pričakovanju tretja nosilka Tjaša Klevišar (Tr-Kr) in četrta nosilka Petja Drame (ŽTKMb). Klevišarjeva je v polfinalu s 7-6(4) 4-6 6-2 premagala prvo postavljeno Ljubljančanko Aljo Belinger (ŠD-Lta), Drametova je bila s 6-3 6-4 boljša od Anali Kočevar (TKMed).

V konkurenci dvojic so se pri fantih v finale uvrstili Simon Javoršek in Žiga Bradaška (Maja) ter Maj Premzl in Jaka Protič Žakelj (ŽtkMb).

Pri dekletih se bodo za naslov državnih prvakinj borile Petja Drame in Annika Planinšek (ŽtkMb) ter Manca Lampret (ŠtkVe) in Nika Strašek (ŽtkMb).



Foto: Dušanka Mlakar
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.