prijava_e
Novica

Na DP Petrol do 18 let znani polfinalisti in polfinalistke


bm


Na igriščih ŽTK Maribor se nadaljuje zelo zanimivo državno prvenstvo Petrol v starostni kategoriji do 18 let. Pri fantih so trije polfinalisti pričakovani, presenetil pa je nepostavljeni Žiga Kovačič (Ptuj), ki je s 6-3 6-3 izločil drugega nosilca Miho Vetriha (Sgrad). Zelo dobre igre je na prvenstvu prikazal najmlajši četrtfinalist Matic Križnik (Tk-CC), ki se pri štirinajstih letih povsem enakovredno kosa z do štiri leta starejšimi igralci. V drugem krogu je najprej s 6-4 7-5 izločil Simona Javorška (Maja), v četrtfinalu pa ni bil daleč od presenečenja v obračunu s prvim nosilcem Blažem Vidovičem (Ptuj). Vidovič je obračun dobil s 7-6(4) 6-7(3) 6-3. V domačem obračunu je Sebastian Dominko (ŽtkMb) s 6-3 6-3 premagal leto dni mlajšega Maja Premzla (ŽtkMb), v še enem obračunu domačih igralcev pa je Gal Emeršič Potočnik (ŽtkMb) s 6-4 3-6 6-1 izločil Marsela Žnuderla (ŽtkMb).

Polfinalna para sta Blaž Vidovič in Sebastian Dominko ter Gal Emeršič Potočnik in Žiga Kovačič.

Pri dekletih se turnir odvija v skladu s pričakovanji, presenetljiv je bil samo polfinalni poraz druge nosilke. Z odsotnostjo Žive Falkner, Pie Lovrič in Tare Gorinšek je prvenstvo precej okrnjeno, tako da ostale postavljene igralke do polfinala niso imele posebno težkega dela. Prva nosilka Alja Belinger (Šd_Lta) je v četrtfinalu s 6-4 6-2 premagala Pio Poglajen (AsLit), tretja nosilka Tjaša Klevišar (Tr-Kr) pa je bila s 6-2 6-3 boljša od domačinke Hane Bečirovič Novak (ŽtkMb). Najmlajša, ne pa tudi nepričakovana polfinalistka je tudi četrta nosilka še ne 15-letna (petnajsti rojstni dan bo praznovala čez šest dni) Petja Drame(ŽtkMb), ki je v klubskem obračunu s 6-3 7-5 premagala Anniko Planinšek. Za zadnje mesto v polfinalu sta se borili sedma nosilka Anali Kočevar (TkMed) in druga nosilka, dve leti mlajša 15-letna Pia Marija Rebec (Tc-Lj). Kočevarjeva je presenetila favorizirano Ljubljančanko in slavila s 6-4 4-6 6-3.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.