prijava_e
Novica

Živa Falkner na Orange bowlu izgubila uvodno srečanje, Tim Kušter osvojil turnir LittleMo do 14 let


bm


V Plantationu na Floridi poteka eno najznamenitejših mladinskih teniških tekmovanj, ITF turnir A ranga, Orange bowl. Letos od slovenskih mladincev in maldink tam nastopa samo Živa Falkner, ki pa je že v prvem nastopu naletela na visoko oviro, ki je ni zmogla. Igrala je s 5. nosilko, sicer pa 24. mladinko sveta, 15-letno Američanko Robin Montgomery. Ta je letos enkrat slavila, enkrat pa je bila finalistka zaprtih severnoameriških turnirjev ranga B1. Američanka je zmagala s 6-4 6-2.

Turnirji Orange bowla potekajo tudi v kategorijah 12 in 14 let, začnejo pa se prihodnji ponedeljek.

Na pripravljalnem turnirju LittleMo do 14 let je zelo uspešno nastopil Tim Kušter, ki je turnir v konkurenci šestnajstih igralcev osvojil, pri tem pa nasprotnikom oddal vsega štiri igre. Med zmagovalce se je vpisal tudi med dvojicami. Med dečki do 12 let se je Luka Albreht v konkurenci 50 igralcev uvrstil v četrtfinale, tu pa s 4:6 4:6 izgubil z Indijcem Rurikom Rajinijem. V konkurenci dvojic se je uvrstil v polfinale. Med deklicami do 12 let je nastopila Kaja Najzer, ki je izgubila v prvem krogu, v tolažilnem turnirju pa se je nato uvrstila v polfinale, kjer je s 4-6 0-6 izgubila s kasnejšo zmagovalko, Mehičanko Manuelo Vieira.

Vsi trije naši predstavniki bodo nastopili tudi na turnirju Orange bowl.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.