Na državnem prvenstvu Petrol do 18 let fantje in dekleta odigrali uvodne tekme

Na igriščih ŽTK Maribor se je začelo državno prvenstvo Petrol v starostni kategoriji do 18 let. Pri fantih nastopajo vsi najboljši slovenski mladinci zelo obetavne generacije 2002-2004, ki so se že izkazali na številnih domačih in mednarodnih turnirjih TE in ITF. Prvi krog je prisenel prvo večje presenečenje saj je Matic Križnik, ki je še leto dni mlajši od zgoraj omenjene generacije, torej letnik 2005, s 6-4 3-6 7-6(5) izločil šestega nosilca Aljaža Kirbiša.

Ostali nosilci so zanesljivo napredovali v drugi krog, ki bo ponovno postregel z vrsto zanimivih obračunov. Predvsem bo poleg novega nastopa Matica Križnika zanimivo spremljati nastope igralcev letnik 2004, ki so v preteklih sezonah krojili vrh v nižjih starostnih kategorijah in bodo poskušali prekrižati račune leto in dve leti starejšim igralcem. To so Bor Artnak, Maj Premzl in Lun Obrul.

Dekleta so ob odsotnosti Lovričeve, Falknerjeve in Gorinškove prvič nastopila v torek. Presenečenj ni bilo, vse nosilke so se uvrstile v drugi krog. Tri srečanja so se končala v treh nizih. Tjaša Klevišar je s 6-7(3) 6-3 6-2 premagala Niko Strašek, Eva Muller Uhan je bila s 6-3 2-6 7-5 boljša od Maše Viriant, Pia Poglajen pa je s 6-0 2-6 6-2 premagala Ano Lanišek.

Prvenstvo se bo v sredo nadaljevalo z obračuni drugega kroga in s četrtfinalnimi srečanji.