prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek izgubila uvodno srečanje na turnirju ITF v Dubaju


bm


Organizatorji najmočnejšega decemberskega ženskega turnirja ITF z nagradnim skladom 100.000 $+H so v Dubaju zbrali osem igralk prve stoterice lestvice WTA na čelu z 38. igralko lestvice Kristino Mladenović. Nastopila je tudi Tamara Zidanšek kateri je s 64. mestom na lestvici WTA pripadlo mesto tretje nosilke. Žreb je bil tokrat neusmiljen in ji je že v prvem krogu namenil po jakosti prvo izmed nepostavljenih igralk, 19-letno Rusinjo Varvaro Grachevo, 108. igralko lestvice WTA. Rusinja, ki je letos na lestvici napredovala za več kot 340 mest je bila po uri in dvaindvajsetih minutah igre boljša s 6-0 7-5.

Zidanškova, ki je imela slab izkoristek drugega servisa (33%) je srečanje začela zelo zadržano in v prvem nizu osvojila skupaj samo devet točk, od tega šest na svoj servis. Drugi niz je začela bolje in z brejkom povedla s 3-0. Po izenačenju nasprotnice je dobila sedmo igro za vodstvo s 4-3 in deveto za vodstvo 5-4. V deseti igri si je na servis nasprotnice priigrala zaključno žogo za drugi niz, a jo je Rusinja ubranila in izenačila na 5-5- Zidanškova je nato enajsto igro na svoj servis izgubila, Rusinja, ki je v srečanju servis izgubila samo enkrat, pa priložnosti za zmago ni izpustila iz rok. Za Grachevo, ki je letos osvojila pet turnirjev ITF, tri z nagradnim skladom 25.000 $ in dva z nagradnim skladom 60.000 $ je to prva zmaga v glavnem turnirju s tem nagradnim skladom.

Tamara se lahko letos pohvali z naslovom na WTA challengerju (125K) v Bolu na Braču, polfinalom na turnirju WTA v Hua Hinu in finalom na turnirju WTA v Nurnbergu.

Tamara sezono še drugič zapored končuje med najboljšimi sto igralkami sveta.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.