prijava_e
Novica

V Mariboru se je začelo Petrol državno prvenstvo do 18 let


bm


ŽTK Maribor gosti Petrol državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let. Prijavljenih je 59 igralcev in 36 igralk.

Pri fantih bomo spremljali vse naše najboljše mladince, saj so prav vsi igralci, ki tvorijo vrh slovenske teniške lestvice prijavljeni na državno prvenstvo. V zelo izenačeni konkurenci je pravega favorita za končno zmago težko napovedati, glede na zadnje predstave naših igralcev na domačih in mednarodnih turnirjih pa bo v boju za naslov vsaj pet igralcev. Kljub vsemu imata nekaj prednosti najstarejša in najvišje postavljena igralca, prvi nosilec Blaž Vidovič in drugi nosilec Miha Vetrih, ki sta bila tudi finalista zadnjega odprtega prvenstva na istem prizorišču. Veliko pa si od svojih upov zagotovo obetajo domačini s svojim najbolj vročim igralcem ta trenutek Sebastianom Dominkom.

Pri dekletih manjkajo tri od prvih petih igralk lestvice TS Pia Lovrič, Živa Falkner in Tara Gorinšek, ki nastopajo na mednarodnih turnirjih. Najvišje uvrščena nastopajoča je tako 3. igralka lestvice TS Alja Belinger, med favoritinje za zmago na prvenstvu pa sodijo še Tjaša Klevišar, Pia Marija Rebec in seveda domači up Petja Drame.

Danes so bili v Mariboru na sporedu kvalifikacijski obračuni v obeh kategorijah. Pri fantih so bili v kvalifikacijah uspešni Jurij Maj Miklavec, Jaka Žakelj Protič, Žiga Bradaška, Luka Houška, Grega Grebenšek, Patrik Kumer Špegel, Tit Škerlavaj in Tristan Flander.

Pri dekletih so bila odigrana štiri kvalifikacijska srečanja, zmage pa so vknjižile Neja Hadžiselimovič, Anamari Žnuderl, Ana Tara Praček in Špela Sedej.

Vabljeni na ogled tekem v dvorano ŽTK Maribor, obetajo se vrhunski teniški obračuni.

Foto: Miha Vetrih je novembra osvojil OP, prvi turnir do 18 let v letošnji sezoni.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.