prijava_e
Novica

Živa Falkner v drugi krog turnirja Eddie Herr, Tim Kušter izgubil tekmo drugega kroga glavnega turnirja do 14 let


bm


Na akademiji IMG v Brandentonu na Floridi se je začel turnir Eddie Herr, ki poteka v vseh starostnih kategorijah. Slovenijo letos tam zastopajo Živa Falkner, Tim Kušter in Luka Albreht.

Živa nastopa na turnirju ITF do 18 let. Turnir je prvega ranga, Živa pa s 64. mestom na lestvici ITF na turnirju zaseda mesto trinajste nosilke. V prvem krogu je igrala z vrstnico iz Estonije Saaro Orav, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije in po več kot treh urah boja zasluženo slavila z rezultatom 7-6(2) 6-7(5) in 6-1. V drugem krogu jo čaka obračun s Hrvatico Taro Wurth, ki na lestvici ITF zaseda 90. mesto. V paru s Taro pa sta že nastopili v konkurenci dvojic in izgubili. S 6-4 6-2 sta ju premagali Američanki Reese Brantmeier in Allie Gretkowski.

Na turnirju do 14 let je nastopil Tim Kušter. V konkurenci več kot 200 igralcev je moral v kvalifikacije, kjer je kot prvi nosilec dosegel dve zmagi, v zadnjem krogu pa s 4-6 4-6 izgubil z Američanom Charlsom Lavoiem. To pa ni pomenilo konec nastopov saj se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec. Ponujeno priložnost je izvrstno izkoristil in v prvem krogu s 6-4 6-1 premagal Brazilca Lopesa Cressonija. Tudi v drugem krogu je bil njegov nasprotnik Brazilec, deveti nosilec Lucas Silva. Silva je bil boljši s 6-3 6-4.

Na turnirju do 12 let je nastopil Luka Albreht in v uvodnem nastopu z 0-6 0-6 izgubil z najboljšim Američanom v tej starostni kategoriji Maxwellom Extedom.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.