prijava_e
Novica

V Ljubljani zaključna prireditev Tenis Slovenije za leto 2019


bm


Na tradicionalni zaključni prireditvi Tenis Slovenije so se v ljubljanskem Siti teatru zbrali igralci in igralke, sodniki, predstavniki teniških klubov in drugi ljubitelji tenisa. Ob koncu sezone so prejeli priznanja za letošnje teniške in druge dosežke.

Najboljši član in članica v sezoni 2019 sta Aljaž Bedene, ki je sezono končal na 58. mestu, dosegel pa vrsto odmevnih rezultatov vključno z zmago na challengerju v Portorožu ter Polona Hercog, 49. igralka sveta, pri kateri gre med letošnjimi dosežki izpostaviti zmago na WTA turnirju v Luganu.

Priznanja za najvišje uvrščene igralce in igralke na lestvicah TS so poleg Bedeneta in Hercogove od najmlajših do nastarejših prejeli Luka Albreht in Nala Kovačič (12 let), Matic Križnik in Ana Lanišek (14 let), Gal Emeršič Potočnik in Petja Drame (16 let) ter Filip Jeff Planinšek in Pia Lovrič (18 let).

Za Petrolov up leta je bila izbrana Pia Lovrič, ki je prejela Petrolovo nagrado v višini 500 €, z Živo Falkner pa sta si z uvrstitvijo med najboljših sedemdeset mladink sveta razdelili nagrado za izjemne dosežke. Priznanje za letošnje dosežke so prejeli ena najboljših igralk med dvojicami Andreja Klepač, Kaja Juvan, ki je letos maturirala z odliko, na trenutnem 126. mestu na lestvici WTA pa je povsem blizu stoterici in Blaž Rola (146. ATP), ki se je z Bedenetom pomeril v polfinalu Portoroža in osvojil turnir ATP Challenger v Leonu.

Priznanji za izjemne dosežke med sodniki sta prejela Miha Kazimir Šmuc, ki je letos zaključil sodniško kariero in Anja Vreg kot najuspešnejša slovenska mednarodna sodnica ter Anja Regent. Posebno zahvalo za prispevek slovenskemu tenisu je prejel Grega Žemlja.

Nagrado za fair play je prejel Nik Jurjevčič.

Andrej Polenec, predsednik TK Triglav in tudi nekdanji predsednik TZS je postal častni član TZS.

Priznanja so prejele tudi najboljše ekipe v letošnjih ligaških tekmovanjih in sicer TK CC, ŽTK Maribor, TK Radomlje, TK Branik Maribor, TK Terme Ptuj in TK Triglav Kranj.

Še sedemnajstič zapored so največ točk na tekmovanjih TZS in mednarodnih tekmovanjih dosegli igralci in igralke ŽTK Maribor, ki je prejel priznanje za najboljši teniški klub v Sloveniji.

Foto Sportida

Več fotografij boste našli v fotogaleriji .

Video posnetek zaključne prireditve si oglejte TUKAJ
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.