prijava_e
Novica

Aljaž Bedene, 59. teniški igralec na svetu - intervju


gb


30-letni Ljubljančan je bil pred letom in pol že 43. na lestvici ATP, takrat se je izenačil z Grego Žemlja, ki je rekordno uvrstitev zabeležil 2013. Letošnja sezona se zaradi premostitvenih težav ob menjavi blagovne znamke loparja ni začela po željah, a se je končala zelo dobro.

Aljaž je v letu 2019 na turnirjih ATP 4x prišel do četrtfinala, po enkrat v polfinale in finale. Če se ozremo na nasprotnike, ki so bili zanj usodni, je šlo, po pravici povedano, povečini za dvoboje, ki bi se razpletli lahko tudi drugače. Dvakrat je klonil proti znancu iz Portoroža, Matteu Berrettiniju, ki je konec leta dočakal kot 8. na svetu, pa 2x proti Alexandru Zverevu, ki je celo mesto višje, dvakrat proti Milošu Raoniču in Dušanu Lajoviču, ki sta sezono končala na 32. oziroma na 35. mestu. Izjemen turnir je Aljaž odigral v francoskem Metzu, kjer je med drugim premagal Francoza Simona in Pairea ter Španca Carreno Busta, a ga je v finalu po treh nizih premagal nekdanji peti igralec na svetu Jo Wilfried Tsonga.

Da je njegova igra pogosto segala med najboljše na svetu pričajo letošnji skalpi, med katerimi velja omeniti Fabia Fogninija (12.), Alexa de Minaura (18.), Guida Pella (25.) in Marca Cecchinata, ki je bil februarja, ko ga je premagal Aljaž, 17. na lestvici ATP.

Celoten intervju Gašperja Bolharja z Aljažem Bedenetom lahko prebere

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.