Masters do 14 let sta osvojila Ana Lanišek in Matic Križnik

V Kopru so se končali zaključni turnirji letošnje teniške sezone. Masters do 14 let sta osvojila Ana Lanišek (Radom) in Matic Križnik (TK-CC).

Če smo v mastersu do 18 let dobili presentljiva zmagovalca se je v kategoriji do 14 let v glavem vse odvilo po pričakovanjih. Pri dečkih je zanesljivo slavil Matic Križnik, ki je trenutno v svoji starostni kategoriji brez prave konkurence. V finalu je s 6-0 6-3 premagal klubskega soigralca Tima Kuštra. Edini presenetljiv izid je v drugem krogu dosegel vedno boljši Mariborčan Niki Polanec, ki je v treh nizih izločil drugega nosilca Žigo Šveca, v nadaljevanju pa v treh nizih izgubil s Kuštrom.

Pri deklicah smo spremljali finale dveh igralk, ki prihajata iz TK Radomlje, prve nosilke Ane Lanišek in drugo postavljene Maše Viriant. Laniškova je finale dobila s 6-4 6-4 in tako z zmago kronala letošnjo odlično sezono.