prijava_e
Novica

Zmagovalca mastersa do 18 let sta petnajstletnika Maj Premzl in Pia Marija Rebec


bm


Masters Zavarovalnica Sava 2019 v starostni kategoriji do 18 let je ob odsotnosati najboljših pripadel presenetljivima zmagovalcema Piji Mariji Rebec (Tc-Lj) in Maju Premzlu (ŽtkMb). Oba zmagovalca namreč nista bila med prvimi štirimi nosilci turnirja osmih oz. dvanajstih nastopajočih.

Pri dekletih sta manjkali naši vodlini mladinki na domači in mednarodni lestvici ITF Pia Lovrič in Živa Falkner, tako da je mesto prve nosilke pripadlo Alji Belinger. Ta vloge favoritinje kljub dobrim nastopom v zadnjem obdobju ni upravičila saj je v polfinalu izgubila s 15-letno Pio Marijo Rebec. Slednja se je v finalu za naslov zmagovalke pomerila z drugo nosilko Tjašo Klevišar (Tr-Kr), sicer zmagovalko mastersa članic. Pia Marija je bila boljša tudi od Klevišarjeve in se je zasluženo veselila končnega uspeha. Kranjčanko je premagala s 7-6(5) 6-4.

Tudi pri fantih ni nastopil naš prvi mladinec Filip Jeff Planinšek, na njegovo mesto je tako prišel Blaž Vidovič kot drugi igralec lestvice TS in s tem prvi nosilec mastersa. Vidovič se je zanesljivo uvrstil v finale potem, ko je v polfinalu s 6-4 6-2 izločil Sebastiana Dominka. V spodnji polovici žreba je mesto drugega nosilca pripadlo Lukasu Trisatnu Nickelu Koželju (Radom), a se je poslovil v polfinalu. Izvrsten turnir je namreč odigral 15-letni Mariborčan Maj Premzl, ki je bil glede na zadnje predstave sicer med tihimi favoriti, to vlogo pa je tudi odlično odigral in se zasluženo veselil zmage. Najprej je v prvem krogu v svojem najtesnejšem obračunu s 4-6 7-5 6-2 premagal favoriziranega Aljaža Jerana, nato je v četrtfinalu sovrstniku in četrtemu nosilcu Aljažu Kirbišu prepustil vsega eno igro, le dve več pa v polfinalu drugemu nosilcu Nickelu Koželju. Tri nize je moral ponovno odigrati v finalu proti še enemu favoriziranemu igralcu, prvemu nosilcu Blažu Vidoviču. Premzl je bil boljši s 6-2 0-6 6-2.

Foto: AŽ
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.