Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Plona Hercog z veliko zmago v tretji krog Pekinga

bm, 1.10.2019

Poloni Hercog je v Pekingu na močnem ženskem turnirju serije WTA, ki ima nagradni sklad kar 8,3 mio $ uspela velika zmaga nad 10. nosilko in trenutno trinajsto igralko sveta Nemko Angelique Kerber.

Hercogova je nerazpoloženo Nemko povsem razorožila in zanesljivo slavila s 6-4 6-2 po vsega uri in šestnajstih minutah igre. Kot že na zadnjih turnirjih je Hercogova tudi tokrat odlično servirala in izkoristila kar 82 % zadetih prvih servisov (izgubila je samo 4 točke) pri čemer si je nasprotnica priigrala vsega dve brejk priložnosti, a ni izkoristila nobene. Hercogova je Kerberjevi servis odvzela trikrat. Zares dobro teniško predstavo je zaključila v velikem slogu s petim asom na srečanju. To je bil njun sedmi medsebojni obračun in druga zmaga za našo igralko.

V tretjem krogu jo čaka še en zahteven obraču. Tokrat ji bo nasproti stala osma nosilka in trenutno osma igralka sveta, 27-letna Nizozemka Kiki Bertens. Z Bertensovo sta se doslej pomerili enkrat in sicer leta 2012 v Dallasu, takrat pa je zmagala Hercogova.
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.