Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Plona Hercog z veliko zmago v tretji krog Pekinga


bm, 1.10.2019

Poloni Hercog je v Pekingu na močnem ženskem turnirju serije WTA, ki ima nagradni sklad kar 8,3 mio $ uspela velika zmaga nad 10. nosilko in trenutno trinajsto igralko sveta Nemko Angelique Kerber.

Hercogova je nerazpoloženo Nemko povsem razorožila in zanesljivo slavila s 6-4 6-2 po vsega uri in šestnajstih minutah igre. Kot že na zadnjih turnirjih je Hercogova tudi tokrat odlično servirala in izkoristila kar 82 % zadetih prvih servisov (izgubila je samo 4 točke) pri čemer si je nasprotnica priigrala vsega dve brejk priložnosti, a ni izkoristila nobene. Hercogova je Kerberjevi servis odvzela trikrat. Zares dobro teniško predstavo je zaključila v velikem slogu s petim asom na srečanju. To je bil njun sedmi medsebojni obračun in druga zmaga za našo igralko.

V tretjem krogu jo čaka še en zahteven obraču. Tokrat ji bo nasproti stala osma nosilka in trenutno osma igralka sveta, 27-letna Nizozemka Kiki Bertens. Z Bertensovo sta se doslej pomerili enkrat in sicer leta 2012 v Dallasu, takrat pa je zmagala Hercogova.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.