Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Plona Hercog z veliko zmago v tretji krog Pekinga


bm, 1.10.2019

Poloni Hercog je v Pekingu na močnem ženskem turnirju serije WTA, ki ima nagradni sklad kar 8,3 mio $ uspela velika zmaga nad 10. nosilko in trenutno trinajsto igralko sveta Nemko Angelique Kerber.

Hercogova je nerazpoloženo Nemko povsem razorožila in zanesljivo slavila s 6-4 6-2 po vsega uri in šestnajstih minutah igre. Kot že na zadnjih turnirjih je Hercogova tudi tokrat odlično servirala in izkoristila kar 82 % zadetih prvih servisov (izgubila je samo 4 točke) pri čemer si je nasprotnica priigrala vsega dve brejk priložnosti, a ni izkoristila nobene. Hercogova je Kerberjevi servis odvzela trikrat. Zares dobro teniško predstavo je zaključila v velikem slogu s petim asom na srečanju. To je bil njun sedmi medsebojni obračun in druga zmaga za našo igralko.

V tretjem krogu jo čaka še en zahteven obraču. Tokrat ji bo nasproti stala osma nosilka in trenutno osma igralka sveta, 27-letna Nizozemka Kiki Bertens. Z Bertensovo sta se doslej pomerili enkrat in sicer leta 2012 v Dallasu, takrat pa je zmagala Hercogova.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo