Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Aljaž Bedene še drugič v zadnjem mesecu boljši od Francoza Paireja


bm, 21.9.2019

Aljaž Bedene fantastično igra na turnirju ATP serije 250 v francoskem Metzu (524.340 €), kjer se je uvrstil v finale.

V polfinalu je še drugič v mesecu dni nadigral Francoza Benoita Paireja, 3. nosilca turnirja in trenutno 23. igralca sveta.

Aljaž je v prvem nizu enkrat izgubil začetni udarec, kar je pomenilo tudi izgubo prvega niza s 4-6, v nadaljevanju pa je bil pri realizaciji prvega servisa naravnost fantastičen saj je od zadetih prvih servisih izgubil vsega eno točko (27-28). Francoz si je priigral le dve brejk priložnosti, ki ju ni izkoristil, Aljaž pa mu je servis tako v drugem kot v tretjem nizu odvzel po dvakrat. Na koncu je bil prepričljivo boljši saj je osvojil 23 točk več od nasprotnika 78-55.

To je bil sicer njun sedmi medsebojni obračun, štiri je dobil Francoz, tri Aljaž, od tega zadnja dva od treh odigranih letos.

Za zmago na turnirju se bo pomeril s Francozom Jojem-Wilfridom Tsongajem 61. igralcem lestvice ATP. To bo njuno drugo medsebojno srečanje, prvega je leta 2013 na pesku dobil Tsonga.

Eno od fantastično odigranih točk Aljaža si lahko ogledate tukaj.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo