Alja Belinger izgubila finale posameznic na turnirju posameznic v Domžalah, Tara Gorinšek poražena v finalu dvojic

Na mednarodnem mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Domžalah sta ta teden prijetno presenetili Tara Gorinšek in Alja Belinger, ki sta se uvrstili v polfinale oz. finale.

Alja Belinger, ki je bila v četrtfinalu v slovenskem obračunu s 6-3 6-1 boljša od Tare Katarine Milić, ta je še tretjič letos nastope končala v četrtfinalu, je odlično zaigrala tudi v polfinalu, kjer je bila njena nasprotnica Hrvatica Ita Habeković. Belingerjeva je po dobljenem prvem nizu v drugem zaigrala nekoliko slabše in bolj nezbrano, tako da je nasprotnica ta niz dobila s 6-3, v tretjem pa je ponovno zaigrala odlično in se s končno zmago 6-4 3-6 6-3 zasluženo uvrstila v nedeljski finale. V finalu je morala premoč priznati Nini Radovanović, ta je bila boljša s 6-1 6-0, v finale pa se je uvrstila po polfinalni zmagi nad Taro Gorinšek.To je Aljina najboljša uvrstitev v karieri, ki ji bo prinesla tudi viden napredek na mladinski svetovni teniški lestvici.

Gorinškova je v četrtfinalu s 6-2 6-1 premagala tretjo nosilko Romunko Vanesso Popa Teiusanu, 562. mladinko sveta, ki je na svojem zadnjem odigranem turnirju zmagala v San Marinu. V polfinalu je igrala s prvo nosilko Francozinjo Nino Radovanović. Žal v polfinalnem srečanju ni bila uspešna saj je Francozinja zmagala s 6-2 6-4 in se uvrstila v finale, kjer se bo pomerila z Belingerjevo. Tara je na zadnji enajstih srečanjih zabeležila osem zmag in tri poraze. Letos je bila polfinalistka na turnirju 5. ranga v Nišu, uvrstitev v polfinale turnirja 4. ranga pa je njen najboljši dosežek v letošnji sezoni.

Za nastop v polfinalu se je potegoval tudi Aljaž Jeran, ki je igral s Francozom Leom Raquinom. Slednji je bil boljši s 6-4 6-1.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale uvrstila Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik. V četrtfinalu sta s 6-4 3-6 10-5 premagala peta nosilca, Italijana Jonasa Greifa in Alessia Tramontina, v polfinalu pa nato s 4-6 6-3 6-10 izgubila s Slovakoma Michalikom in Novanskym..

Pri dekletih se je v konkurenci dvojic v finale uvrstila Tara Gorinšek s soigralko iz Hrvaške Mio Rae Vican. Finalni obračun sta izgubili. S 6-7(6) 6-2 10-8 sta ju premagali Italijanki Chiara Girelli in Sofia Pizzoni.

Še drugi turnir zapored je osvojil Hrvat Mili Poljićak, ki je v finalu s 6-2 6-1 premagal Francoza Lea Raquina.