Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Alja Belinger izgubila finale posameznic na turnirju posameznic v Domžalah, Tara Gorinšek poražena v finalu dvojic


bm, 1.9.2019

Na mednarodnem mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Domžalah sta ta teden prijetno presenetili Tara Gorinšek in Alja Belinger, ki sta se uvrstili v polfinale oz. finale.

Alja Belinger, ki je bila v četrtfinalu v slovenskem obračunu s 6-3 6-1 boljša od Tare Katarine Milić, ta je še tretjič letos nastope končala v četrtfinalu, je odlično zaigrala tudi v polfinalu, kjer je bila njena nasprotnica Hrvatica Ita Habeković. Belingerjeva je po dobljenem prvem nizu v drugem zaigrala nekoliko slabše in bolj nezbrano, tako da je nasprotnica ta niz dobila s 6-3, v tretjem pa je ponovno zaigrala odlično in se s končno zmago 6-4 3-6 6-3 zasluženo uvrstila v nedeljski finale. V finalu je morala premoč priznati Nini Radovanović, ta je bila boljša s 6-1 6-0, v finale pa se je uvrstila po polfinalni zmagi nad Taro Gorinšek.To je Aljina najboljša uvrstitev v karieri, ki ji bo prinesla tudi viden napredek na mladinski svetovni teniški lestvici.

Gorinškova je v četrtfinalu s 6-2 6-1 premagala tretjo nosilko Romunko Vanesso Popa Teiusanu, 562. mladinko sveta, ki je na svojem zadnjem odigranem turnirju zmagala v San Marinu. V polfinalu je igrala s prvo nosilko Francozinjo Nino Radovanović. Žal v polfinalnem srečanju ni bila uspešna saj je Francozinja zmagala s 6-2 6-4 in se uvrstila v finale, kjer se bo pomerila z Belingerjevo. Tara je na zadnji enajstih srečanjih zabeležila osem zmag in tri poraze. Letos je bila polfinalistka na turnirju 5. ranga v Nišu, uvrstitev v polfinale turnirja 4. ranga pa je njen najboljši dosežek v letošnji sezoni.

Za nastop v polfinalu se je potegoval tudi Aljaž Jeran, ki je igral s Francozom Leom Raquinom. Slednji je bil boljši s 6-4 6-1.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale uvrstila Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik. V četrtfinalu sta s 6-4 3-6 10-5 premagala peta nosilca, Italijana Jonasa Greifa in Alessia Tramontina, v polfinalu pa nato s 4-6 6-3 6-10 izgubila s Slovakoma Michalikom in Novanskym..

Pri dekletih se je v konkurenci dvojic v finale uvrstila Tara Gorinšek s soigralko iz Hrvaške Mio Rae Vican. Finalni obračun sta izgubili. S 6-7(6) 6-2 10-8 sta ju premagali Italijanki Chiara Girelli in Sofia Pizzoni.

Še drugi turnir zapored je osvojil Hrvat Mili Poljićak, ki je v finalu s 6-2 6-1 premagal Francoza Lea Raquina.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Kompas Medot Diners Tenis Slovenija MSIN Coca Cola Slowatch Perskindol Jolly Babolat Slovenija Lenovo