prijava_e
Novica

Izvrsten tenis in zadovoljni udeleženci, več kot 120 igralcev in igralk, na veteranskem turnirju ITF v Tivoliju


bm


V Ljubljani v športnem parku Tivoli poteka mednarodni veteranski turnir ITF 4. ranga. Organizatorji tretjega turnirja po vrsti so na prvih dveh, ki sta bila petega ranga poskrbeli za dobro počutje igralcev in igralk, tako da jih letos na turnirju Ljubljana Tivoli Open 2019 nastopa kar 120 iz 16 držav, turnir pa si je že pridobil sloves enega najbolje organiziranih veteranskih turnirjev v regiji in tudi širše.

V sredo in četrtek so bile odigrane tekme prvega in drugega kroga ter nekaj tekem dvojic, v petek pa smo že spremljali polfinalne obračune v posameznih kategorijah. Večina končnih obračunov bo v soboto, ko bo ob 15. uri tudi podelitev priznanj, turnir pa se bo končal v nedeljo.

V kategoriji M 70+ sta se v finale uvrstila Štefan Seme in Marjan Furlan. V kategoriji 65+ se bosta za zmago borila Tone Prešeren in Donato Abbatessa (Ita). V kategoriji 60+ sta finalista Zmago Tanjšek in Ivan Zaprianov (Bol). V kategoriji 55+ so polfinalisti Miran Stefanovič, Janez Škrjanec, Branko Guna in Miloš Kunavar. V kategoriji 50+ so se v polfinale uvrstili Rok Hojs, Michael Braeuer (Aut), Igor Božičnik in Aleš Pustoslemšek.

V kategoriji 45+ smo v najbrž najbolj kvalitetnem srečanju dneva spremljali obračun Jensa Gerlacha (Nem) in Gillesa De Gouya (Nzl), ki sta tudi vodilna v RR skupini. Srečanje je dobil Gerlach s 6-1 4-6 6-2.

V kategoriji 40+ sta finalista Miha Oberstar in Uroš Ključar V kategoriji 35+ sta finalista Nejc Kapelj in Aleš Maček . Pri ženskah sta v RR skupini 35+ v vodstvu Evgenya Trnovskaya (Rus) in Alenka Hiti. V skupini 50 + pa je dve zmagi dosegla Simona Kolbl. V skupini 60 + je s tremi zmagami v vodstvu Vera Pajenk.

V petek so bili na posredu še obrauni dvojic, skupaj ji je nastopilo 31, ob 19. uri pa je bil players party z žrebanjem praktičnih nagrad med vse udeležence turnirja.

Večerno dogajanje je z vrtenjem glasbe popestril DJ, nekaj skladb pa je zapela odlična 15-letna Neža Tuma.

Sobotni razpored igranja, tekme se začnejo ob 10. uri, in žreb najdete tukaj , nekaj fotografij turnirskega dogajanja pa si lahko ogledate

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.