prijava_e
Novica

V Portorožu smo dobili najboljše veterane in rekreativce, v London gre Damir Konjar


gb


Na dan velikega finala na turnirju ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open so se za državne naslove borili igralke in igralci člani rekreativno veteranske organizacije TS.

Tekmovanja se je udeležilo skorajda 70 igralk in igralcev, ki so poskrbeli za odličen tenis ob napornem ritmu tekovanja. Večina tekem v skupinskem delu in prav vsi finalni obračuni so bili neverjetno izenačeni, kar priča o malenkostnih razlikah in resnično dobri kakovosti tenisa.

V ženskem delu turnirja je bil finale odločen v podaljšani igri v kateri sta slavili Barbara Volk in Jana Lovše. Obema paroma je uvrstitev v finale prinesla pokale in številne praktične nagrade. Finale dekleta: B. Volk, J. Lovše – D. Korelc, D. Pečnik 7/6.

Zelo podobno zgodbo kot pri dekletih, sta v mlajši moški kategoriji spletla Aleš Maček in Klemen Kadivnik, ki sta eno tekmo izgubila v uvodnem delu tekmovanja, imela veliko dela v polfinalu in nato v finalu, po ogorčenem boju, premagala Alena Horvata in Uroša Mesojedca. Finale, moški (do 85): A. Maček, K. Kadivnik – A. Horvat, U. Mesojedec 6/4

V srednji moški kategoriji sta obe finalni dvojici v skupinskem delu pustili le pet iger nasprotnikom, najmanj med vsemi, in kar logično, da sta se para Tone Komar, Marko Lopatič ter Bor Zuljan, Hari Štrukelj uvrstila v veliki finale. Tam pred številnimi navijači ni manjkalo odličnih udarcev in številnih preobratov. Odločila je podaljšana trinajsta igra, ki je prvi naslov državnih prvakov prinesla Primorcema. Finale, moški (86-105): B. Zuljan, H. Štrukelj – T. Komar, M. Lopatič 7/6.

Na las podobne, predvsem pa izenačene obračune, smo kot v mlajših kategorijah videli tudi pri najbolj izkušeni moški kategoriji. V velikem finalu, najdaljšem od vseh, sta Florjan Frčej in Miran Stefanovič vodila s 4:1, a se Miloš Kunavar in Simon Kruljec nista vdala. Izenačeno je bilo do 5:5. V nadaljevanju smo spremljali dolge točke, kjer si nobeden od igralcev ni upal, kot radi rečemo, udariti na polno. Že skoraj v večernem terminu sta roke v znak zmagoslavja vendarle dvignila Frčej in Stefanovič, ki sta po lanskem porazu v finalu, tokrat vendarle osvojila naslov državnih prvakov.

finale, moški (105+): F. Frčej, M. Stefanovič – M. Kunavar, S. Kruljec 7/5

Ob zaključni podelitvi, kjer je bil ob polnem avditorju VIP prostorov podjetja Žiher hiše, vsakdo deležen toplega in srčnega aplavza, je vse čakalo še končno žrebanje glavne nagrade – letalski karti in vstopnici za novembrski NITTO ATP FINALS najboljših osmih igralcev na svetu. Največ sreče je imel Damir Konjar, ki si bo s pomočjo podjetja Kompas ogledal Novaka Djokovića, Rogerja Federerja ali Rafaela Nadala.

Tekst: Gašper Bolhar, foto: Sportida

Celoten članek in fotogalerijo najdete

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.