prijava_e
Novica

V Portorožu danes v boj za četrtfinale Aljaž Bedene, Blaž Rola in Tomas Lipšovšek Puches


bm


Na ATP challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 v Portorožu se obeta še en izjemen teniški dan, spremljali pa bomo tudi nastope treh slovenskih igralcev.

Danes jih bo ob 16. uri odprl Tomas Lipovšek Puches, ki bo igral z 20-letnim Rusom Artemom Dubrivnyyem, 487. igralcem lestvice ATP. Dubrivnyy se je v glavni turnir uvrstil kot nadomestilo, v prvem krogu premagal Mike Urbanijo, v drugem pa Luco Vanija. Lipovšek Puches je z Rusom igral leta 2018, ko ga je v banja Luki tudi premagal. Ponuja se mu torej lepa priložnost za še eno zmago in uvrstitev v četrtfinale, prvo letos v drugem nastopu na turnirju serije challenger. Tudi Rus letos na challengerju nastopa drugič, na prvem je izgubil v uvodnem nastopu.

Ob 18. uri bo nastopil Blaž Rola, ki bo igral z Aldinom Šetkićem iz BiH, 544. igralcem lestvice ATP. Šetkić je v prvem krogu izločil Svena Laha, v drugem pa mu je Francoz Kenny De Schepper srečanje predal. Blaž je letos v izvrstni formi, saj se je na zadnjih štirih challengerjih kar trikrat uvrstil v polfinale, enkrat pa je bil četrtfinalist. Nastop pred domačo publiko mu bo zagotovo dal dodatno energijo in motivacijo.

Tretji vrhunec dneva bo nastop Aljaža Bedeneta, ki bo ob 20. uri na osrednjem igrišču lopar prekrižal s 16. nosilcem, Indijcem Sasijem Kumarjem Mukundom, 292. igralcem lestvice ATP. Mukundo je letos najboljši turnir odigral spomladi v Chenaiu kjer je bil polfinalist, še enkrat pa se je uvrstil v četrtfinale. V uvodnem nastopu je v treh nizih izločil Evana Kinga iz ZDA.

Tudi danes vabljeni v Portorož, kjer bodo čez dan zaključne obračune finalnega turnirja Lino do 12 let igrali dečki in deklice, z nastopi pa bodo začeli tudi dečki in deklice na OP Odmev v starostni kategoriji do 14 let.

Vse nastope lahko tudi danes spremljate v live streamu

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.