prijava_e
Novica

Tomas Lipovšek Puches v drugi krog, poraz slovenskih dvojic; nastop Aljaža Bedeneta prestavil dež


bm


Po slabem uvodnem dnevu slovenskih igralcev na ATP challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 v Portorožu je danes priložnost za popravni izpit, prvič pa bodo ljubitelji tenisa lahko v živo spremljali tudi nastop našega prvega loparja Aljaža Bedeneta.

Aljaž bi moral srečanje z Ukrajincem Ilyo Marchenkom začeti ob 19.30 uri, a je začetek tekme zaradi dežja premaknjen oz. je sploh vprašanje ali se bo lahko začel danes.

Še tri slovenske nastope smo spremljali danes. Z zmago jih je ob 10. uri začel Tomas Lipovšek Puches (na fotografiji), ki je igral s hrvaškim povabljencem Zvonimirjem Oreškovićem. Hrvat našemu igralcu ni bil dorasel nasprotnik in Tomas je v vsega sedeminštiridesetih minutah slavil s 6-1 6-0.


Danes sta nastopili tudi dve slovenski dvojici. Na centralnem igrišču sta se Sven Lah in Tomas Lipovšek Puches merila s Turkoma Sarpom Abagibunim in Altugom Celikbilekom. Turka sta srečanje po manj kot uri igre brez težav dobila s 6-2 6-3.

Še igro manj je osvojila naša druga dvojica, "ameriška študenta" Aljaž Jakob Kaplja in Bor Schweiger Mužar. Igrala sta z Avstrijcema Lucasom Miedlerjem in Tristanom Samuelom Weissbornom ter ujela štiri igre. Avstrijca sta zmagala s 6-2 6-2.

Vse obračune je mogoče spremljati v live streamu

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.