prijava_e
Novica

Dečki in deklice do 12 let na kvalifikacijah za EEP izgubili odločilni srečanji


bm


Naši dečki in deklice so zelo dobro nastopili na kvalifikacijskih turnirjih za uvrstitev na ekipno evropsko prvenstv, ki sta potekala v francoskem Dijonu in češkem Rakovniku. Obe ekipi sta se uvrstili v izločilne boje za napredovanje, a nista bili uspešni. Dečke so z 2-1 premagali Bolgari, od deklic so bile s 3-0 boljše Slovakinje.

Luka Albreht, Matic Hribar in Paolo Angeli so v RR skupini A dosegli še drugo zmago in so le korak oddaljeni od zmage v skupini, ki jih pelje v obračun s prvo ali drugouvrščeno ekipo iz skupine B za uvrstitev na zaključni turnir, ki bo na istem prizorišču potekal v začetku avgusta.

V drugem srečanju so po tekmah posameznikov z 2-0 povedli proti ekipi Luksemburga. Točke sta Sloveniji zagotovila Paolo Angeli in Matic Hribar, ki sta nasprotnikoma skupaj oddala vsega dve igri. Tudi v srečanju dvojic Angeli in Hribar nista dovolila presenečenja in sta izgubila le dve igri za zmago 6-0 6-2.

Dečki so z odliko opravili tudi obračun z Izraelci, saj sta Paolo Angeli in Luka Albreht dobila posamična obračuna, Angeli in Hribar pa še obračun dvojic. Slovenija je zmagala s 3-0 in osvojila prvo mesto v skupini A. Za napredovanje na zaključni turnir so igrali z ekipo Bolgarije, ki je osvojila drugo mesto v skupini B in izgubili z 1-2. Izgubili so posamezna obračuna, točko pa jim je prinesla zmaga v srečanju dvojic.

Eva Cikajlo, Nala Kovačič in Julija Bogatin so tekmo drugega kroga igrale z ekipo Švice. Švicarke so povedle z 1-0, potem, ko je Eva Cikajlo v treh nizih po dveh urah in štiridesetih minutah igre tesno izgubila s 6-3 6-7(4) 3-6. Slovenijo je v igro vrnila Nala Kovačič, ki je za zmago s 6-3 6-1 nad prvo švicarsko igralko potrebovala le nekaj več kot uro. Infarktno pa je bilo odločilno srečanje dvojic v katerem sta Eva in Nala po uri in petdesetih minutah slavili s 6-7(4) 6-3 in 10-8.

Naše deklice so zadnjo tekmo v skupini igrale z ekipo Češke in izgubile z 0-3. Kljub porazu so osvojile drugo mesto v RR skupini in so se za nastop na zaključnem turnirju potegovale v srečanju z močno ekipo Slovaške, ki je s samo dvema izgubljenima nizoma osvojila prvo mesto v skupini B. Slovakinje so bile špreprićljivo boljše tudi od naših deklic in so slavile s 3-0.

Vsekakor si naši igralci in igralke zaslužijo čestitke za dobre nastope, saj sta se obe ekipi uvrstili v play off.

Podrobnejše rezultate najdete

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.