Zajtrk z Aljažem Bedenetom ob novinarski konferenci pred turnirjem ATP challenger v Porotorožu

gb

Na strehi kopališča Kolezija v Ljubljani se je slovenska sedma sila srečala z najboljšim slovenskim teniškim igralcem Aljažem Bedenetom. Pravzaprav si je Aljaž vzel čas za iskren pogovor pred slovenskimi mediji in gosti, hkrati pa je Tenis Slovenija ponudila vsem gostom zajtrk, saj je bilo srečanje relativno zgodaj za tovrstno druženje z vrhunskim športnikom.

Zajtrk je dobesedno ustrezal vsem, še toliko bolj pa odkrit in prisrčen pogovor z Aljažem Bedenetom, ki ga je vodil Gašper Bolhar.

Največji teniški turnir v Sloveniji ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open se bo z glavnim delom žreba začel 9. avgusta (finale bo v nedeljo 18. avgusta / prenos polfinalnih tekem in finala bo na Sport Klubu) Aljaž pa bo v Portorož prišel nekaj dni prej ter se dobro pripravil na trdo podlago, ki mu sicer ne ustreza tako dobro kot peščena: »Pesek je resda moja ljubša podlaga, a dlje ko si v teniškem pogonu hitreje se navajaš na menjave podlag na igriščih, pa tudi portoroška mi ustreza, saj je nekoliko počasnejša. Rad bi prišel prej in se dobro pripravil, saj se zavedam, da sem prvi nosilec. Komaj čakam, da se turnir začne.«

Med nosilci najdemo tudi Blaža Rolo (4.).

Izjemen teniški teden v Portorožu bodo začeli slovenski člani, ki se bodo na turnirju OP Zavarovalncie Sava borili za povabila organizatorja za challenger. Direktor turnirja Aljaž Kos je razkril podrobnosti: »V tednu prej se bodo slovenski igralci pomerili med seboj. OP bo tako za dekleta kot tudi za fante. Za vsako kategorijo je nagradni sklad tisoč evrov, pri fantih pa bomo zmagovalca nagradili tudi z vabilom za glavni del turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open, finalista pa z vabilom za kvalifikacije, kjer bo zmaga že pomenila, da lahko nastopi v glavnem žrebu. Za glavni del turnirja smo eno vabilo že dali Niku Razboršku.«

Pestro bo tudi zunaj teniškega stadiona, kjer je v času turnirja vedno živahno, svoj, poletno morski utrip, pa dajejo številni zabavni dogodki. Direktor Tenis Slovenija, Gregor Krušič je izpostavil: »Ponovno bomo na teniškem festivalu gostili vse slovenske teniške igralce mlajših kategorij, od šest, sedem letnikov do veteranov. Skušali bomo zbrati čim več sredstev z dobrodelno akcijo Gibaj, mladina!, kamor sta se kot zadnja pridružila Dejan Zavec in Aljaža Bedene. Neumoren je seveda tudi naš ambasador Rado Mulej. Številni koncerti v Portorožu pa bodo zagotovo privabili veliko število gostov. Znotraj organizacijskega ustroja turnirja bomo gostili slovenske poslovneže, mlade menedžerje, predstavnike slovenskih teniških klubov. Veselimo se sedme izvedbe turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open.«

Celotno informacijo iz tiskovne konference lahko preberete

Preberi več