Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Kvalifikacije za EEP so z zmagama začeli dečki in deklice do 12 let


bm, 25.7.2019

V francoskem dijonu in češkem Rakovniku so se začele kvalifikacije za ekipno evropsko prvenstvo do 12 let (2019 Tennis Europe Nations Challenge by HEAD ).

Dečki nastopajo v Dijonu, slovensko ekipo pa sestavljajo Luka Albreht, Matic Hribar in Paolo Angeli. Ekipo na prvenstvu vodi Marko Rak. Slovenci nastopajo v skupini z Izraelom, Luksemburgom in Portugalsko. V drugi skupini so ekipe Velike Britanije, Francije, Danske in Bolgarije. Na zaključni turnir se bosta uvrstila zmagovalca skupin. Dečki so prvo tekmo igrali z ekipo Portugalske in zmagali z 2-1. Točki sta osvojila Luka Albreht in Matic Hribar, tekmo dvojic sta Hribar in Paolo Angeli izgubila s 6-4 5-7 8-10.

Deklice nastopajo v češkem Rakovniku, kamor so pod vodstvom Urbana Čevke odpotovale Nala Kovačič, Eva Cikajlo in Julija Bogatin. Naše igralke je žreb uvrstil v skupino z ekipami Švice, Finske in Češke. V drugi skupini so reprezentance Slovaške, Estonije, Belorusije in Avstrije. Tako kot pri dečkih se igra po sistemu RR, na zaključni turnir pa napredujeta zmagovalca skupin. Prve nasprotnice deklic so bile igralke iz Finske, naše predstavnice pa so zmagale s 3-0. Točke so osvojile Eva Cikajlo in Nala Kovačič ter dvojica Cikajlo in Julija Bogatin.

Več podatkov in rezultate tekem najdete tukaj.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo