Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Blaž Rola odlično igra na ATP challengerju v Amersfoortu, kjer je že polfinalist


bm, 20.7.2019

Blaž Rola odlično igra na ATP challengerju z nagradnim skladom 46.600 € v Amersfoortu na Nizozemskem. V drugem krogu, v prvem je bil prost, je s 4-6 6-3 6-1 premagal Čeha Adama Pavlaseka, 333. igralca lestvice ATP. Nasprotniku je petkrat odvzel servis, sam ga je izgubil dvakrat. Po uri in štiridesetih minutah igre je bil v osvojenih točkah boljši s 84-65.

V četrtfinalu je bil Blažev nasprotnik Belorus Uladzimir Ignatik, 263. igralec lestvice ATP. Blaž je za zmago moral odigrati tri nize, a tretji je bil zgolj formalnost. Zmagal je s 6-4 4-6 6-0. Blaž je dobro serviral saj je imel skupen izkoristek servisa 67 %. Začetni udarec je izgubil dvakrat, sam ga je nasprotniku odvzel petkrat. V odločilnem tretjem nizu je na svoj servis izgubil samo sedem točk, skupaj jih je osvojil 15 več od nasprotnika. Na koncu je bil boljši za 20 točk (98-78).

V četrtfinalu je igral s 6. nosilcem, 22-letnim Čehom Zdenekom Kolarjem, 249. igralcem lestvice ATP. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje, Blaž pa se je Čehu oddolžil za poraz, ki mu ga je le-ta zadal lansko leto. Zmagal je s 7-5 6-4 in se še tretjič letos uvrstil najmanj v polfinale. Nazadnje je bil polfinalist junija v Bratislavi, aprila pa je osvojil turnir v Leonu v Mehiki. Srečanje je trajalo uro in petinpetdeset minut, ob nekoliko skromnejšem začetnem udarcu obeh igralcev je bil uspešnejši Rola, ki je nasprotniku servis odvzel sedemkrat, sam ga je izgubil petkrat. Na koncu je bil boljši za 12 točk (87-75). V polfinalu bo igral z zmagovalcem srečanja med drugim nosilcem, Belgijcem Kimmerjem Koppejansom (ATP 144) in enajstim nosilcem, Nemcem Danielom Masurjem (ATP 249).

Tekmo Blaža Role lahko v živo od 12.30 ure spremljate tukaj.
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo