prijava_e
Novica

Polona Hercog najprej odčitala teniško lekcijo Američanki, a na koncu igrišče zapustila sklonjene glave


bm


Izjemen dvoboj smo danes spremljali na osrednjem teniškem igrišču športnega kompleksa v Wimbledonu, na katerem sta se merili 28-letna Polona Hercog in trinajst let mlajša ameriška najstnica Cori Gauff.

Tekma se je začela povsem po slovenskih željah in notah Polone Hercog, ki je iz igre v igro igrala bolje ter z odličnim servisom in močnimi forhand udarci spravljala v obup tako Gauffovo, kot njen velik strokovni štab v trenerski loži. Hercogova je z dvema brejkoma v sedmi in deveti igri prvi niz dobila s 6-3. Tudi v drugem je začela silovito in hitro prišla do vodstva s 4-1 in 5-2. Priigrala si je dve zaključni žogici, eno na servis nasprotnice in eno na svoj servis, a sta obe ostali neizkoriščeni. Potem pa je v upanju, da bo z zanesljivimi udarci premagala Američanko začela igrati povsem defenzivno, brez napadalnega forhanda in z veliko rezanimi backhand udarci, ki pa Gauffovi niso povzročali veliko težav. Tekma je šla v podaljšano igro drugega niza in to je mlada Američanka v napeti končnici dobila z 9-7. Tretji niz je odločneje začela nasprotnica in hitro povedla s 4-1, a je Polona z re-brejkom izid izenačila na 4-4. Pri izidu 6-5 je Polona servirala za obstanek v igri, a ji servisa šele tretjič v srečanju ni uspelo obdržati in Gauffova je slavila s končnih 3-6 7-6(7) in 7-5.

Tekma je trajala dve uri in 47 minut, Hercogova pa je v srečanju osvojila šest točk več od Američanke (108-102). Bila je boljša v skoraj vseh statističnih pokazateljih, a ji to na koncu ostaja le kot slaba tolažba za zamujeno priložnost in prvo uvrstitev v četrti krog turnirja za grand slam. Dosegla je celo en brejk več od nasprotnice.

Hercogova je imela 71 % izkjoristek prvega servisa (Gauff 67%) , 60 % izkoristek drugega servisa (52 %), dosegla je 34 winnerjev (24) in naredila 45 neprisiljenih napak (43). Dosegla je 4 ase (3) in 4 dvojne napake (6).

Za Polono je to četrta uvrstitev v tretji krog turnirja za grand slam, poleg dveh uvrstitev v Wimbledonu se je dvakrat uvrstila v tretji krog še v Parizu.

"Vesela sem, da je konec. Polona je igrala neverjetno. Prvič sem nastopila na osrednjem igrišču. Ves dvoboj sem se zavedala, da se lahko vrnem v igro, ne glede na izid. Iskala sem priložnosti za svoje udarce. Ljudje na tribunah so bil neverjetni. Tudi ko sem bila v slabem položaju, so navijali zame. Hvala vsem, ki so verjeli vame. Zaenkrat ne bom razmišljala o naslednjem dvoboju," so bile prve besede Gauffove.

Zaključno točko srečanja si lahko ogledate

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.