Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Polona Hercog danes v tretjem krogu Wimbledona z ameriško najstnico Cori Gauff

bm, 5.7.2019

Polona Hercog tudi na wimbledonski travi igra odlično in se je kot edina izmed slovenskih igralk uvrstila v tretji krog. V obračunu s 17. nosilko, Američanko Madison Keys je bila prepričljivo boljša in je po uri ter dvanajstih minutah igre slavila s 6-2 6-4. Hercogova je bila v vseh elementih igrah boljša od nerazpoložene nasprotnice, ki nikakor ni prišla do zanesljivega udarca, tako da je v srečanju naredila kar 32 neprisiljenih napak, Hercogova le 15. Polona je odlično servirala in ob zadetih 56 % prvih servisov je imela izkoristek kar 68 % (Keys 61), še boljša od nasprotnice je bila pri drugem servisu, katerega izkoristek je imela 67 %, nasprotnica skromnih 38 %. Polona je bila ob koncu v osvojenih točkah boljša s 65 - 49.

Polona se bo v tretjem krogu pomerila z ameriško najstnico, 15-letno Cori Gauff, najmlajšo udeleženko turnirja v Wimledonu v njegovi zgodovini. Tekma bo na centralnem igrišču na sporedu okrog 17. ure s prenosom na Sport Klubu.

Izjavi Polone Hercog po tekmi s Keysovo lahko prisluhnete

Preberi več
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.