Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Polona Hercog danes v tretjem krogu Wimbledona z ameriško najstnico Cori Gauff


bm, 5.7.2019

Polona Hercog tudi na wimbledonski travi igra odlično in se je kot edina izmed slovenskih igralk uvrstila v tretji krog. V obračunu s 17. nosilko, Američanko Madison Keys je bila prepričljivo boljša in je po uri ter dvanajstih minutah igre slavila s 6-2 6-4. Hercogova je bila v vseh elementih igrah boljša od nerazpoložene nasprotnice, ki nikakor ni prišla do zanesljivega udarca, tako da je v srečanju naredila kar 32 neprisiljenih napak, Hercogova le 15. Polona je odlično servirala in ob zadetih 56 % prvih servisov je imela izkoristek kar 68 % (Keys 61), še boljša od nasprotnice je bila pri drugem servisu, katerega izkoristek je imela 67 %, nasprotnica skromnih 38 %. Polona je bila ob koncu v osvojenih točkah boljša s 65 - 49.

Polona se bo v tretjem krogu pomerila z ameriško najstnico, 15-letno Cori Gauff, najmlajšo udeleženko turnirja v Wimledonu v njegovi zgodovini. Tekma bo na centralnem igrišču na sporedu okrog 17. ure s prenosom na Sport Klubu.

Izjavi Polone Hercog po tekmi s Keysovo lahko prisluhnete tukaj.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo