Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Polona Hercog danes v tretjem krogu Wimbledona z ameriško najstnico Cori Gauff


bm, 5.7.2019

Polona Hercog tudi na wimbledonski travi igra odlično in se je kot edina izmed slovenskih igralk uvrstila v tretji krog. V obračunu s 17. nosilko, Američanko Madison Keys je bila prepričljivo boljša in je po uri ter dvanajstih minutah igre slavila s 6-2 6-4. Hercogova je bila v vseh elementih igrah boljša od nerazpoložene nasprotnice, ki nikakor ni prišla do zanesljivega udarca, tako da je v srečanju naredila kar 32 neprisiljenih napak, Hercogova le 15. Polona je odlično servirala in ob zadetih 56 % prvih servisov je imela izkoristek kar 68 % (Keys 61), še boljša od nasprotnice je bila pri drugem servisu, katerega izkoristek je imela 67 %, nasprotnica skromnih 38 %. Polona je bila ob koncu v osvojenih točkah boljša s 65 - 49.

Polona se bo v tretjem krogu pomerila z ameriško najstnico, 15-letno Cori Gauff, najmlajšo udeleženko turnirja v Wimledonu v njegovi zgodovini. Tekma bo na centralnem igrišču na sporedu okrog 17. ure s prenosom na Sport Klubu.

Izjavi Polone Hercog po tekmi s Keysovo lahko prisluhnete

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.