Anamari Žnuderl in Lun Obrul zmagovalca OP 16 A v Rogaški Slatini

V Rogaški Slatini se je končalo OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let.

Pri fantih je turnir osvojil tretji nosilec Lun Obrul (Celje), ki je v zanimivem finalnem obračunu s 6-4 7-6(5) premagal 1. nosilca Marsela Žnuderla (ŽtkMb). Obrul je bil v polfinalu z 0-6 6-2 6-2 boljši od Simona Javorška (Maja), Žnuderl je v drugem polfinalu s 6-2 6-2 izločil Grego Grebenška (Maja).

B turnir dečkov je osvojil Miloš Bogunovič (Sl-Lj), ki je v finalu s 6-4 6-0 premagal Tilna Javornika (Sl-Ko).

Pri dekletih je turnir osvojila tretja nosilka Anamari Žnuderl (ŽtkMb), ki je v finalu s 6-4 6-4 premagala Tino Komac (Vanga). Komčeva je v polfinalu s 6-2 6-1 premagala Pio Petelinšek (ŽtkMb), Žnuderlova s 6-2 6-0 Lano Egart (Tr-Kr).

Končan je tudi že turnir dvojic pri dekletih. Zmagovalki sta Pia Petelinšek in Anamari Žnuderl, ki sta v finalu s 6-2 6-4 premagali Karin Dirnbek (Krško) in Nejo Hadžiselimovič (ŽtkMb).

V konkurenci moških dvojic sta zmagovalca Obrul in Žnuderl. V finalu sta s 6-3 6-1 premagala Javorška in Bradaško.