Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

V Wimledonu slovenske nastope z zmago odprla Polona Hercog, Dalili Jakupovič ni uspel preboj v drugi krog


bm, 1.7.2019

V Wimbledonu se v ponedeljek začenja glavni del tretjega turnirja sezone za grand slam. Slovenske barve brani skupaj osem predstavnikov, pet med posamezniki, še dve igralki med dvojicami in ena mladinka.

Slovenske nastope je odprla Polona Hercog, ki je v prvem srečanju dnevnega sporeda igrala na igrišču št. 6 s Slovakinjo Viktorijo Kuzmovo. Hercogova je po dveh urah in pol igre zmagala s 4-6 7-6(5) 7-5. V tretjem nizu je Hercogova z brejkom zaostajala z 1-4, a je z re-brejkom izid izenačila, nato pa s še enim brejkom v dvanajsti igri dobila niz in srečanje. Njena naslednja nasprotnica bo 17. nosilka, Američanka Madison Keys.

Na igrišču št. 7 je v četrti tekmi dnevnega sporeda nastopila Dalila Jakupović, ki je igrala z Belgijko Kirsten Flipkens, 81. igralko lestvice WTA. Jakupovićeva v zadnjem času ne najde forme v kakršni je bila v začetku sezone in tudi Flipkens je bila zanjo tokrat premočna nasprotnica Belgijka je zmagala z rezultatom 6-1 6-3, Jakupovićeva pa je doživela še sedmi zaporedni poraz.

Na angleški travi pa je prvič v karieri nastopila mladinka Pia Lovrič. Na pripravljalnem turnirju ITF 1. ranga v Roehamptonu je v prvem krogu glavnega turnirja z 2-6 2-6 izgubila s 15-letno Američanko Katrino Scott, 99. mladinko sveta, ki je v izvrstni formi saj se je na zadnjih šestih turnirjih na katerih je nastopila kar petkrat uvrstila v polfinale, tudi pretekli teden na travi v Nottinghamu.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo