prijava_e
Novica

V Wimledonu slovenske nastope z zmago odprla Polona Hercog, Dalili Jakupovič ni uspel preboj v drugi krog


bm


V Wimbledonu se v ponedeljek začenja glavni del tretjega turnirja sezone za grand slam. Slovenske barve brani skupaj osem predstavnikov, pet med posamezniki, še dve igralki med dvojicami in ena mladinka.

Slovenske nastope je odprla Polona Hercog, ki je v prvem srečanju dnevnega sporeda igrala na igrišču št. 6 s Slovakinjo Viktorijo Kuzmovo. Hercogova je po dveh urah in pol igre zmagala s 4-6 7-6(5) 7-5. V tretjem nizu je Hercogova z brejkom zaostajala z 1-4, a je z re-brejkom izid izenačila, nato pa s še enim brejkom v dvanajsti igri dobila niz in srečanje. Njena naslednja nasprotnica bo 17. nosilka, Američanka Madison Keys.

Na igrišču št. 7 je v četrti tekmi dnevnega sporeda nastopila Dalila Jakupović, ki je igrala z Belgijko Kirsten Flipkens, 81. igralko lestvice WTA. Jakupovićeva v zadnjem času ne najde forme v kakršni je bila v začetku sezone in tudi Flipkens je bila zanjo tokrat premočna nasprotnica Belgijka je zmagala z rezultatom 6-1 6-3, Jakupovićeva pa je doživela še sedmi zaporedni poraz.

Na angleški travi pa je prvič v karieri nastopila mladinka Pia Lovrič. Na pripravljalnem turnirju ITF 1. ranga v Roehamptonu je v prvem krogu glavnega turnirja z 2-6 2-6 izgubila s 15-letno Američanko Katrino Scott, 99. mladinko sveta, ki je v izvrstni formi saj se je na zadnjih šestih turnirjih na katerih je nastopila kar petkrat uvrstila v polfinale, tudi pretekli teden na travi v Nottinghamu.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.