prijava_e
Novica

Slovenski mediji za naslove v Tivoliju


ts


Predstavniki slovenskih medijev so se ob letu osorej ponovno zbrali v tenis centru Tivoli in ob prvi novinarski konferenci za največji teniški turnir v Sloveniji, Zavarovalnica Sava Slovenia Open, ki bo avgusta v Portorožu, združili teniško pripadnost dneva ter se pomerili na državnem prvenstvu medijev.

V posamični konkurenci je že prijavna lista najavljala, da se bodo karte v primerjavi z lanskim prvenstvom premešale. Deloma je tako tudi bilo. Pri dekletih je Darja Groznik (Radio Slovenija) za medijski naslov dvakrat gladko zmagala in postala državna prvakinja. Druga je bila Miča Vipotnik, tretja pa Sonja Merljak Zdovc.


V bolj izkušenih moški kategoriji se stvari kaj dosti niso spremenile. Konkurenčni vrh je ozek in enak kot lani. Bojan Glavič (Dnevnik) je v napetem finalu porazil Miho Vipotnika ter še drugič zapored pod okriljem Tenis Slovenije postal državni prvak.

Pisana konkurenca je bila v mlajši moški kategoriji, kjer je že v skupinskem delu prišlo do nekaterih presenetljivih obračunov. Lanskemu prvaku Andražu Poeschlu je spodrsnilo v četrtfinalu in to prav proti Gašperju Bolharju, ki ga je lani premagal v finalu. Bolhar je nato v polfinalu klonil proti Ediju Sepu, ta pa v finalu ni bil kos Robertu Kukovici, ki je tako vnovčil dobro fizično pripravljenost in postal letošnji državni prvak. Kukovica je za državni naslov moral odigrati pet nizov, kar pri temperaturi 30 stopinj in precej visoki vlažnosti, ni bilo enostavno.

Čestitke vsem državnim prvakom in njihovim izzivalcem za dober tenis in številne nove teniško novinarske anekdote.

Video utrinke iz prvenstva si lahko ogledate

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.