prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek ubranila naslov na turnirju WTA 125 K v Bolu na Braču in dosegla novo najvišjo uvrstitev v karieri


bm


Tamara Zidanšek je še drugo leto zapored zmagovalka turnirja WTA serije 125 K v Bolu na Braču. V finalu je v dveh urah in dvajsetih minutah igre s 7-5 7-5 premagala drugo nosilko turnirja, leto dni starejšo, 22.letno Španko Saro Sorribes Tormo, 75. igralko sveta. Zidanškova je nasprotnici desetkrat odvzela servis, tudi v vseh štirih prelomnih igrah prvega in drugega niza. Obakrat je namreč Španka vodila s 5-4 in servirala za zmago a servis izgubila, v nadaljevanju pa je prav tako obakrat pri vodstvu Zidanškove s 6-5 servirala Španka in še enkrat je oba svoja začetna udarca izgubila. Zidanškova je bila na koncu v osvojenih točkah boljša z 89-78.

Tamara tako nadaljuje z letošnjimi izvrstnimi nastopi, na zadnjih enajstih tekmah pa je zabeležila devet zmag in le dva poraza. Iz Bola odhaja bogatejša za 20.000 $ in 160 WTA točkami s katerimi bo pokrila lanskoleten izkupiček v Bolu, na lestvici WTA pa je pridobila eno mesto in je z novo najvišjo uvrstitvijo v karieri ta teden na 59. mestu.

Čestitamo !

Zaključno točko in zasluženo slavje Zidanškove si oglejte

Preberi več
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.