Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek ubranila naslov na turnirju WTA 125 K v Bolu na Braču in dosegla novo najvišjo uvrstitev v karieri


bm, 10.6.2019

Tamara Zidanšek je še drugo leto zapored zmagovalka turnirja WTA serije 125 K v Bolu na Braču. V finalu je v dveh urah in dvajsetih minutah igre s 7-5 7-5 premagala drugo nosilko turnirja, leto dni starejšo, 22.letno Španko Saro Sorribes Tormo, 75. igralko sveta. Zidanškova je nasprotnici desetkrat odvzela servis, tudi v vseh štirih prelomnih igrah prvega in drugega niza. Obakrat je namreč Španka vodila s 5-4 in servirala za zmago a servis izgubila, v nadaljevanju pa je prav tako obakrat pri vodstvu Zidanškove s 6-5 servirala Španka in še enkrat je oba svoja začetna udarca izgubila. Zidanškova je bila na koncu v osvojenih točkah boljša z 89-78.

Tamara tako nadaljuje z letošnjimi izvrstnimi nastopi, na zadnjih enajstih tekmah pa je zabeležila devet zmag in le dva poraza. Iz Bola odhaja bogatejša za 20.000 $ in 160 WTA točkami s katerimi bo pokrila lanskoleten izkupiček v Bolu, na lestvici WTA pa je pridobila eno mesto in je z novo najvišjo uvrstitvijo v karieri ta teden na 59. mestu.

Čestitamo !

Zaključno točko in zasluženo slavje Zidanškove si oglejte tukaj.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo