Tamara Zidanšek ubranila naslov na turnirju WTA 125 K v Bolu na Braču in dosegla novo najvišjo uvrstitev v karieri

Tamara Zidanšek je še drugo leto zapored zmagovalka turnirja WTA serije 125 K v Bolu na Braču. V finalu je v dveh urah in dvajsetih minutah igre s 7-5 7-5 premagala drugo nosilko turnirja, leto dni starejšo, 22.letno Španko Saro Sorribes Tormo, 75. igralko sveta. Zidanškova je nasprotnici desetkrat odvzela servis, tudi v vseh štirih prelomnih igrah prvega in drugega niza. Obakrat je namreč Španka vodila s 5-4 in servirala za zmago a servis izgubila, v nadaljevanju pa je prav tako obakrat pri vodstvu Zidanškove s 6-5 servirala Španka in še enkrat je oba svoja začetna udarca izgubila. Zidanškova je bila na koncu v osvojenih točkah boljša z 89-78.

Tamara tako nadaljuje z letošnjimi izvrstnimi nastopi, na zadnjih enajstih tekmah pa je zabeležila devet zmag in le dva poraza. Iz Bola odhaja bogatejša za 20.000 $ in 160 WTA točkami s katerimi bo pokrila lanskoleten izkupiček v Bolu, na lestvici WTA pa je pridobila eno mesto in je z novo najvišjo uvrstitvijo v karieri ta teden na 59. mestu.

Čestitamo !

Zaključno točko in zasluženo slavje Zidanškove si oglejte

Preberi več